Med hjälp av en hemmagjord lavemang väska

Med hjälp av en hemmagjord lavemang väska


Lavemang kan användas för att lösa fekal impaktion och stimulera rörelsen hos tarmarna. De kan hjälpa till att lindra förstoppning, övervinna behovet av att anstränga och tillfälligt lindra relaterad smärta. Kom ihåg att var och en av oss är olika och vi kommer att ha varierande tarmvanor beroende på diet, motion och andra faktorer. Lägga fiber till kosten kan hjälpa tarmarna att röra sig mer regelbundet. Det är viktigt att utrustningen är reserverad endast för användning av en person för att förhindra överföring av sjukdomen.

lavemang Bags

Lavemang påsar håller i allmänhet två till sex liter, har ett hål för upphängning av påsen och en ände som ansluts till en gängad koppling för rör eller slang med liten diameter. Det finns flera typer av lavemang påsar. Varmvattenflaska stil sluten gummipåse är förmodligen den mest kända. Dessa är ett fördelaktigt val eftersom de tenderar att hålla längre. En hemmagjord version kan göras från en faktisk varmvattenflaska. Påsarna används för douching kan tjäna samma syfte. Engångspåsar är transparenta; en genomskinlig påse kan du se lösningen nivå under lavemang. Engångspåsar är praktiska eftersom de är gjorda för att kastas ut efter användning, även om de kan återanvändas. Påsen stil eller fontän stil är gjord av plast och kan vikas att resa, men den öppna formen kan spilla lättare. Slutligen ståls kan erbjuda enkel ren upp.

lavemang Process

Lavemang kan ges två gånger per dag i tre dagar, om det behövs. Om du hjälper någon i behov av ett lavemang, är det föredragna läget att låta personen ligga på hans eller hennes mage med knäna drog upp mot bröstet. Dricka 236 till 473ml. vatten före start av lavemang. Samla material och blanda lösningen om du gör det hemma. Smörj (använd mineralolja, vaselin eller annan smörjprodukt) munstycksänden av röret. Försiktigt in munstycket 1-1 / 2 till 2 inches i ändtarmen. Pressa påsen försiktigt eller tillåta gravitationsflöde för att flytta väskans innehåll. Håll påsen högst två fot hög och sänka påsen höjd om kramp blir ett problem. Den fullständiga lavemang bör ta cirka fem till tio minuter. Följ lust att evakuera tarmarna. Detta ska visas inom 10 minuter, men försök att vänta i fem minuter, om möjligt, för att möjliggöra lavemang mer tid att arbeta.

efteråt

Skölj lavemang väska med vatten om du planerar att återanvända den. Rengör röret med antibakteriell tvål och vatten och följa det med en 10-minuters sterilisering i kokande vatten.

lavemang Lösningar

Det finns flera stilar av lavemang lösningar, inklusive mineralolja, fosfat och saltlösning sorter. Dessa lösningar kan köpas i en kemist eller så kan du göra en version hemma. Gör en koksalt lavemang lösning med 2 msk salt till en liter varmt destillerat vatten. För tonåringar och vuxna, göra en sats av 454gr. eller mindre; använda 6 till 8 oz. per lavemang. En av de mest effektiva kombinationerna inbegriper helmjölk och melass blandat 1 till 1. Använd aldrig vanligt vatten eller tvål som ett lavemang.