Hur du gör din egen skinn Sporrans

Hur du gör din egen skinn Sporrans


Sporrans är små påsar som bärs som en del av traditionell skotsk klädsel. Den sporran hänger från kilt remmen att vila framför bärarens ljumskar och kan användas för att lagra små föremål som traditionella kiltar inte har fickor. Sporrans kan klassas som daywear, halv klänning eller full dress beroende på hur vanligt eller utsmyckade de är. Daywear Sporrans vanligtvis görs av basiska material, såsom läder och är helt vanligt, medan full dress Sporrans kan göras från dyra pälsar såsom mink med ett silver eller guld cantle.

Instruktioner

1 Skär ut ett rektangulärt rutat papper 10 inches lång och 8 inches bred. Vik papperet på längden och placera den på en plan yta med luckan till vänster. Markera raderna 1-10, där 1 är upptill, och kolumnerna från 1 till 4, där 1 är närmast till fållan.

2 Rita punkter på papperet: på toppen av veck i första rutan i rad 1; i centrum av den fjärde rutan på rad 2; i mitten av linjen mellan de tredje och fjärde rutor i rad 4; i centrum av den fjärde rutan på rad 7; i centrum av den fjärde rutan på rad 9; och vid botten av vecket i den första kvadrat på rad 10.

3 Regi prickar med en penna, fria händer, se till att kanterna är avrundade och inte rak. Skär ut formen och vik papperet.

4 Placera formen på en annan ark rutat papper och rita runt det. Klipp ut två exemplar form, sedan skära rakt över toppen där det indrag på båda sidor (cirka en fjärdedel av formen bör skäras bort).

5 Pin formerna till undersidan av läder och skär runt dem.

6 Vik mindre formen på längden och nåla fast. Använda en läder stansar för att stansa hål längs den rundade kanten från toppen till botten, ungefär en halv tum från varandra och lämnar en halv tum mellan det sista hålet och den vikta kanten.

7 Lossa pjäsen och placera den platt mot botten tre fjärdedelar av större bit, så att två rader upp exakt sidor tillsammans. Stift dem på plats med mindre bit uppåt.

8 Markera positionen för hålen från mindre bit på större bit genom att peta en penna genom varje hål på lädret under. Unpin bitar och slå hål genom större läderbit vid varje markering innan sätter ihop dem igen i samma läge som tidigare.

9 Trä stoppnål med läderrem. Knyt en knut i slutet av remmen, sedan sy de två bitar av läder ihop med en kör stygn genom hålen. Knyt en knut i remmen strax efter där det passerar genom det sista hålet för att säkra den, sedan skära bort överflödigt.

10 Vik klaffen sektionen på toppen av pjäsen ned och lägga till ett snäppfäst till centrum i den punkt, i enlighet med tillverkarens instruktioner.