Användningsområden för en konisk kolv

Användningsområden för en konisk kolv


E-kolvar - även känd som E-kolvar efter mannen som uppfann dem - är laboratorie fartyg som har en bred, platt bas och en smal hals. De är oftast används i laboratorier, men de kan också användas var som helst vätskor hanteras.

blandning av substans

Enligt Erlenmeyerkolv en av de vanligaste användningsområdena för koniska kolvar är titrering, då två ämnen successivt blandades under försöks klockor för en reaktion. Den smala halsen av blixten gör det enkelt för den som utför experimentet att virvla eller blanda lösningar inom kolven med mindre sannolikhet för att spilla dem.

uppvärmningsLösningar

Enligt Royal Society of Chemistry, den breda, platt bas i kolven gör den idealisk för uppvärmning av vätskor, såsom under en omkristallisering förfarande. Den breda basen snabbar upp uppvärmningsprocessen eftersom mer av den inneslutna lösningen ligger nära värmekällan.

A Stabila Receptacle

En annan fördel med kolven breda bas är stabiliteten det ger. Detta är särskilt viktigt i laboratoriet där laboratoriet ofta måste hantera mycket reaktiva och till och med farliga ämnen.

ölbryggning

Utanför labbet är koniska kolvar som används av bryggerier och vinmakare, enligt Erlenmeyerkolv. Återigen kolvarna vara användbar när det krävs stabil och spillfri hantering av olika vätskor och vätskeblandningar.