Hur man skapar en Pringles kan antenn

Hur man skapar en Pringles kan antenn


Trådlöst Internet har blivit så populärt att det är inte ovanligt att ha tillgång till ett stort antal fria nätverk nästan var som helst du gå i större städer. Ibland kan signalen inte vara stark nog för dig att plocka upp med din dator. Det finns en lösning. Du kan skapa en Pringles burk antenn, även känd som en "Cantenna," för att hjälpa förbättra signal som är tillgänglig för datorn så att du har tillgång till Internet. Du kan göra en Pringles burk antennen med några leveranser som är lätta att få tag på och billig.

Instruktioner

1 Tvätta och torka insidan av Pringles kan grundligt. Var noga med att ta bort fett och salt från insidan och botten av Pringles Can.

2 Skär aluminiumrör i fyra 1,2-tums bitar med hjälp av en bågfil. Det kan vara bra att använda en skruvstäd för att hålla slangen medan du klipper det för att skydda fingrarna, så länge du är noga med att inte böja slangen. Se till att skära slangen så nära perfekt vinkelrätt som möjligt.

3 Skär all-gängstången exakt 5 5/8 inches med en bågfil. Detta kommer att säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme kvar för röret, brickor och muttrar. Du kan behöva lämna ändarna av trådarna så att muttern kommer att kunna skruva fast på alla trådröret.

4 Pierce 1/8-tums hål i mitten av plastlocket från Pringles kan.

5 Skär kanten utanför kanten på en andra Pringles plastlock och peta ett litet hål i mitten av den trimmade locket så att det kommer att passa tätt över aluminiumrör. Du kommer att behöva trimma ner precis tillräckligt av kanten på locket så att det kommer att passa väl insidan av burken.

6 Montera uppsamlingsstången genom att sätta bit av all-tråd genom Pringles lock. Skruva en mutter på alla tråden på den del som sträcker sig till utsidan av locket.

7 Skjut en bit aluminiumrör på den all-tråden från den motsatta sidan av muttern. Skjut en bricka på nästa, och sedan en annan bit av aluminiumrör. Följ med en annan bit av aluminiumrör.

8 Skjut trimmas Pringles lock över den tredje bit aluminium slangen så att den är ungefär halvvägs mellan ändarna av den bit av slangar som du skjuts locket över. Placera en bricka på nästa, följt av den sista biten i aluminiumrör. Placera den sista brickan på efter den fjärde bit slang och dra en mutter ner för att hålla hela samlare tillsammans.

9 Pierce ett hål i sidan av Pringles kan nära mitten, ungefär 3 3/8-inches från botten. Hålet måste vara tillräckligt stor för kontaktdonet att passera igenom, men inte så stor att kontakten kommer att falla ut ur hålet. Det kan vara bra att använda en borrkrona för att starta hålet och sedan vidga hålet gradvis.

10 Löd den tunga koppartråd till kontakten. När det är inne i burken, bör tråden vara strax under mittpunkten av burken.

11 Sätt i kontakten genom hålet i burken och fäst med lim från en limpistol. Låt svalna och torka.

12 Sätt stången med brickor i burken och försegla den med utsidan plastlock. Staven kommer att skjutas upp från locket, insidan av burken. Se till att änden av stången inte vidrör kopparelementet insidan av burken.

13 Anslut din fläta med antingen en manlig eller kvinnlig adapter, beroende på vilken typ av anslutning du har. Du kan börja använda dina Pringles kan antenn omedelbart.