Hur man bygger en skalenlig modell av planeterna

Hur man bygger en skalenlig modell av planeterna


Kanske du är en lärare och vill lära eleverna om planeterna utan att dela ut läroböcker. Eller kanske du är helt enkelt fascinerad med solsystemet och vill göra en miniatyr. Oavsett anledning, skapar en förminskad solsystem är inte så svårt som det låter. En skala av 0,039 inches till varje 621 miles kommer att säkerställa att din Mercury är inte alltför krångliga farkoster utan också låta Jupiter att passa genom dörrar. Även på denna skala är det bäst att lämna ut solen, skulle det mäter 55 inches i diameter.

Instruktioner

1 Forma modellera till en boll som mäter 0,2 inches i diameter för att göra Mercury.

2 Linda vardera snöre eller tråd runt klotet och göra en penna märke på den punkt där den kommer i kontakt med sig själv. Mät avståndet från början av strängen till märket med en linjal eller måttband, sedan dividera detta tal med 3,142 med en miniräknare. Detta kommer att visa dig diameter.

3 Paint Mercury Brown

4 Bilda en boll 0,47 inches i diameter med modellera för att skapa anläggningen Venus. Måla denna planet orange.

5 Skapa en sfär av modellera som är 0,51 inches i diameter för att skapa jorden. Den här planeten ska målas blå med stora gröna fläckar.

6 Forma en 0,3 tums diameter sfär av modellera att skapa Mars, och måla den röd.

7 Bilda en boll som mäter 5,6 inches i diameter från modellera för att skapa Jupiter. Måla denna planet grå med några vita och bruna linjer som löper genom horisontellt. Gör inte dessa alltför snyggt.

8 Forma en sfär från modellera 4,8 inches i diameter för att göra Saturn. Måla Saturnus gul med några tunna och svaga bruna linjer löper horisontellt.

9 Skapa en boll 2.01 inches i diameter från modellera för att göra planeten Uranus. Detta ska målas en ljusblå.

10 Forma modellera i en sfär som är 1,97 inches i diameter för att göra Neptune. Måla denna planet blå.

11 Skjut den tunna änden av en pinne genom mitten av varje planet och göra en bas av modellera för den andra änden.

12 Måla planka av trä svart.

13 Låt all färgen torka.

14 Rita en svag linje med penna rakt igenom mitten av trä.

15 Lim Mercury två inches längs denna linje. Venus bör limmas fyra inches längs linjen.

16 Stick ner Earth sex inches ner linjen och sedan Mars nio inches längs linjen.

17 Lim varje plantageägarna 8 inches bortsett från denna punkt i följande ordning: Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Detta är inte längre i skala, eftersom om det var Neptunus skulle vara mer än 400 inches längs linjen.

18 Etikett avstånd. Placera ett kort intill basen på varje planet som anger hur avståndet från sön Dessa avstånd är: 35,977 miles för Mercury; 67,232 miles för Venus; 93,205 miles för jorden; 141,672 miles för Mars; 483,613 miles för Jupiter; 886,696 miles för Saturn; 1783335 för Uranus; och 2,794,306 miles Neptune.