Hur man planterar Rudbeckia Seeds

Hur man planterar Rudbeckia Seeds


Rudbeckia finns i flera varianter som vanligtvis sträcker sig från gult till orange. Den vanligaste rudbeckia kallas svartögda Susan och växer ymnigt ensam vägkanter över stora delar av landsbygden Amerika. Ibland kallas "bulls eyes" av landets folk, denna blomma har ökat i popularitet under de senaste åren - troligen på grund av nya hybridkraftverk med brokiga kronblad liknar filten blomman. Starta dem från frö producerar blommar den första säsongen.

Instruktioner

1 Förbered en trädgård säng i ett soligt läge som tar emot sex till åtta timmar i direkt solljus per dag. Även om organiska rika jord är att föredra, tolererar rudbeckia ett brett område av jord och är inte särskilt så länge som marken är väl dränerad.

2 Växt rudbeckia frön under våren när temperaturen ligger över 21,1 grader Celsius. Även om fröna gror i svalare temperaturer, konstaterar State University Michigan som rusbeckia frön gror i fem till tio dagar när temperaturen varierar från 21,1 till 23,8 grader C.

3 Så frön lätt ovanpå marken och täcker lätt. Frön som täcks alltför mycket kan inte gro.

4 Rymd frön sex till åtta tum isär och tunna till 12 till 18 inches isär när de är två till fyra inches tall. Dessa växter växer till två till tre fot i höjd och kräver utrymme att växa. Trängs dem kommer att leda till minskade sommaren.

5 Fukta med sprejanordning av din trädgårdsslang. Håll fröna fuktig tills plantor dyka upp och få tillräcklig höjd för att motstå torrare förhållanden.

6 Minska vattning gradvis under loppet av flera veckor för att tillåta rudbeckia att anpassa sig till de naturliga odlingsförhållanden i ditt område. När etablerade, är rudbeckia torka toleranta och kräver inte extra vattning om du upplever alltför torra perioder.