Hur konvertera Min monitor till en TV

Hur konvertera Min monitor till en TV


En oanvänd datorbildskärm är ansluten till en extern TV-tuner och datorhögtalare kan omvandlas till en funktionell TV med några kabelanslutningar. En extern mottagare fångar källsignalen, såsom från en kabelbox eller antenn, tillsammans med kanal föränderliga kapacitet och bild och volymjusteringar. Om bildskärmen har inbyggda högtalare, ansluter tunern ljudutgång direkt till monitorn ljudutgång. Annars kan ett par datorhögtalare anslutas för ljud.

Instruktioner

1 Anslut koaxialkabeln från källsignalen till RF IN på baksidan av mottagaren. Vrid låsringen på kabeländen medurs för att dra åt anslutningen.

2 Anslut en VGA eller S-videokabel från motsvarande uttaget på mottagaren till videoingången på baksidan av skärmen. Välj en kabel som är kompatibel med anslutningarna monitor.

3 Anslut de vita och röda stereokablar till motsvarande färger vänster och höger ljudutgångar på tuner.

4 Anslut stereokontakter i den andra änden till ljudingångarna på skärmen om den har inbyggda högtalare. Om inte, ansluter kontakterna till uttagen på Y-adapter och använda externa högtalare.

5 Anslut kabeln från den högra högtalaren i den återstående kontakten på Y-adapter och anslut kabeln på vänster högtalare till uttaget på baksidan av den högra högtalaren.

6 Anslut nätsladden från DC-uttaget på rätt dator högtalaren till ett eluttag.

7 Koppla in och slå på strömmen till bildskärmen, eventuella externa högtalare och TV-tuner, med hjälp av fjärrkontrollen som medföljer tunern att byta kanal eller justera bild- och ljudkvalitet.