Hur att rekonditionera en död bilbatteri

Hur att rekonditionera en död bilbatteri


Med fokus på att vara grön, fler och fler människor väljer att rekonditionera sina slitna bilbatterier. Även om det har varit en praxis att förbrukade batterier i det förflutna, har insatserna för att återvinna slutligen börjat ta tag i batteri verksamheten. Folk har kunnat köpa renoverade batterier för år, men möjligheten att rekonditionering ett batteri hemma har inte varit tillgänglig för genomsnittskonsumenten. Hittills är det.

Instruktioner

1 Rengör batteripolerna. Sätt på skyddsglasögon. Placera ett batteri efter renare på varje batteri post och vrid den fram och tillbaka tills stolparna blir ljusa och glänsande.

2 Kontrollera batterispänningen. Placera en sond från voltmeter på den positiva batteripolen och den andra sonden på minuspolen. Om mätaren visar mindre än 12 volt, det finns ett problem med åtminstone en battericell.

3 Ta bort cell locken. Placera en skruvmejsel under kanten av cellen locket och försiktigt bända upp den. Ta bort locket och ställ den åt sidan.

4 Testa cellerna. Placera en sond från voltmeter på den positiva batteripolen och den andra sonden i cellen. Om cellen inte läser åtminstone 2 volt på mätaren, finns det ett problem med denna cell.

5 Utför ett belastningsprov. Anslut belastningstestare till den positiva batteripolen först och sedan till den negativa inlägg. Detta kommer att förhindra gnistbildning. Slå på last testare och kontrollera att lasten inte sjunker under 10 volt.

6 Utför en hydrometer test. Kläm lampan av hydrometern och sätt in röret i en battericell. Notera vilken färg vätskan stiger till. Grönt betyder att batteriet är bra. Vit betyder att batteriet är rättvist. Rött betyder att batteriet verkligen behöver en avgift. Se också till att elektrolyten vätskan täcker ledningen i varje cell med minst 1/8 tum. Upprepa detta test till alla celler.

7 Lägg till batteribehandlingskemikalier. Följ kemiska tillverkarens instruktioner om hur du lägger kemikalier. Byt ut cell omslag och placera batteriet på en laddare för åtminstone 24 timmar.