Hur är Muslin tyg?

Hur är Muslin tyg?


Tunt tyg har sitt ursprung i Indien och Mellanöstern, och infördes till Europa i slutet av 17th century. Muslin är en vanlig vävt bomullstyg finns i olika vikter och bredder. Under medeltiden var muslin ofta dekorerade med guldbroderier. Muslin har många användningsområden och fortsätter att vara en populär tyg idag.

Från fält till fabriks

Hur är Muslin tyg?


Muslin börjar med bomulls Boll. När mogna, öppna bomull frökapslar avslöjar anläggningens mjuk massa av vita fibrer. Dessa plockas antingen för hand eller med maskin, handplockning är arbetskrävande men ger renare ludd eller fibrer, medan maskinplockning är snabbare och mer kostnadseffektiv. När plockade måste ludd rengöras. Detta görs genom att bomulls gin, en maskin som separerar ludd från eventuella bomullsfrön som har plockats. Det ludd pressas in i en stor bunt eller balen och lagras.

Från Bale till Bobbin

Hur är Muslin tyg?


När balas, är bomull skickas till kardas. Kardning är den process där bomull ludd är i linje så att fibrerna färdas i en riktning. Därifrån är bomullen redo att spinns till tråd. I århundraden var spinning görs för hand, men maskiner bearbetar nu bomull, sträcker bomullsfibrer till en enhetlig tjocklek på tråden. Denna tråd lindas på spolar.

Vävning Cotton Muslin

Hur är Muslin tyg?


Bomullstråd är nu klar att vävas på en vävstol. Den vertikalt gängade bomull, kallas varpen stärks genom att tillsätta limning eller stärkelse. Varpen är mekaniskt lyfts medan en skyttel, gängad med ytterligare bomull kallas inslag, skjuter över gapet produceras som trådarna i vävstolens lyft och separera varptrådarna. Muslin är en tuskaft utan något mönster; varp- och väfttrådar är identiska.

räkna Trådar

När man talar om bomull lakan, räknar spelar in. Count syftar på hur tätt de varp- och väfttrådar vävdes per kvadrattum i ett tyg. Ju högre siffra, kommer mjukare och starkare färdiga tyget vara. Räknar körs i allmänhet 128-310; muslin har fått betyget mindre än 180 räknas. När vävningen är klar, är varptrådarna skär och bundna. Bomullen lindas på bultar och levereras till tyg butiker eller textilföretag.

Avslutning

Den vävda muslin kan bearbetas utan någon ytterligare behandling. Traditionellt har muslin sålts som vanlig oblekt bomull och är ofta fortfarande stel limning. De flesta at-home avlopp tvätta muslin innan du arbetar med att i förväg krympa materialet och ta bort dimensionering samtidigt. Vissa muslin producenter bleka tyget efter vävningsprocessen, ta bort färgoregelbundenheter och dimensionering innan den når konsumenterna, medan andra färga muslin en ljusbrun.

Att arbeta med Muslin

Med sin mjuk konsistens, kan bomull muslin tyg färgas och målas. Det är vanligen målade och användas som en bakgrund av fotografer, och som en bakgrund i teaterbranschen. Muslin funnit nåd i viktoriansk tid som en drapering material för kvinnors klänningar och designers idag fortfarande använda den. Användningen av muslin som en "praxis" tyg för att skära och drapering innan man börjar arbeta på dyrare tyger är vanligt idag bland designers.