Skillnader mellan Ekologiskt & frigående kyckling

Skillnader mellan Ekologiskt & frigående kyckling


Idén om uppfödning av boskap och fjäderfä i mer humana, upplysta vägar har fart sedan slutet av 20-talet. Denna trend har fått fokus och fart av populariteten av böcker som Michael Pollan 2007 bästsäljare, "The Omnivore dilemma" och homesteading tidskrifter inklusive Moder Jord News. Det finns många marknadsföring termer, såsom "frigående" och "certifierad ekologisk" som indikerar ett försök till upplyst djurhållning.

Frigående Standard för fjäderfä

USDA: s officiella standarden för fjäderfä som kommer att marknadsföras som "frigående" är en mycket enkel. Den består av en enda mening, läsa "Producenter måste visa myndigheten att fjäderfäna har fått tillgång till utsidan." I sin mest liberal tolkning, skulle detta innebära fåglarna är fria att flytta runt en bondens fält, men i praktiken innebär det helt enkelt en öppen dörr. Den andra sidan av dörren kan vara något annat än en betongplatta, enligt definitionen.

Organisk standard för fjäderfä

Standarden för ekologisk fjäderfä är mer specifik och detaljerad. Organiska fjäderfä måste höjas i ett organiskt regim från deras andra dagen i livet. Liksom frigående höns, måste de få tillgång till naturen och kan bara matas på certifierade ekologiska betesmark eller korn. De kan inte ges konstgjord tillväxtstimulerande eller antibiotika, men de kan behandlas genom injektion om de blir sjuka.

kritik

Båda dessa standarder alltmer kritiseras för vad som uppfattas som en minimalistisk inställning till reglering. Definitionen av frigående, till exempel, inte kräver att en viss kyckling lämna ladugården, bara att det finns en dörr öppen på utsidan. Ekologiska normer tillåter producenterna att upprätthålla många tvivelaktiga metoder, bland annat amputation av en del av fågelns räkningen och svält av ruggning höns för att tvinga dem tillbaka till äggproduktion.

andra beteckningar

Det finns ett antal andra marknadsförings fraser tillämpas på kycklingar och deras ägg. "Cage-fri" innebär att kycklingarna höjs uncaged; ingen tillgång till utsidan är underförstått. Vissa kycklingproducenter "Certified Humane", som kräver en extern utvärdering av en certifieringsstyrelse. Hugga näbben är tillåtet, men inte svält. "Omega 3" ägg från höns vars diet har manipulerats för att öka den naturliga halten av dessa fettsyror i äggen. Många parter bidrar till diskussionen om framtida standarder, som är avsedda att vara strängare och meningsfull.