Hur att dekorera en lång rektangulär Living Room

Hur att dekorera en lång rektangulär Living Room


Vardagsrum är avsedda för avkoppling och underhållande. Långa rektangulära vardagsrum ger en hel del utrymme, men också en utmaning om du föredrar en mindre utrymme för dessa ändamål. Du kan dock skapa intimitet i långa rum utan att offra känsla av rymd som de tillhandahåller.

Instruktioner

1 Dela rum i två delar. Du kan skapa två utrymmen av samma storlek eller göra ett område mindre än den andra, vilket kommer att ge visuellt intresse.

2 Skapa en matplats om en del av rummet ligger i anslutning till köket. Definiera matplats med en fyrkantig eller rund matta, en skänk och stora bitar av väggen konst. En annan möjlighet är att skapa ett bibliotek, studio eller kontor på ena sidan av den långa vardagsrummet, och ett nöjesområde på den andra sidan med ett snitt soffa och nöjescentrum. Om buller från underhållning utrymme blir ett problem, kan du lägga till hörlurar för någon tittar på TV eller lyssnar på musik.

3 Använd två ögonhöjd shadowbox stil bokhyllor att fysiskt skapa de två utrymmena. Placera dem mitt emot varandra på den plats där du vill dela upp rummet. De öppna utrymmen i bokhyllorna kommer att dela utrymmet utan att helt blockera bort känslan av rymd. En annan möjlighet är en lång, från golv till tak shadowbox bokhylla som är öppen endast på ena sidan. Var noga med att ge gott om utrymme för bekväm förflyttning mellan de två områdena.

4 Paint ena eller båda kortsidorna i en accentfärg. Välj en varm färg som skapar känslan av yttersta ändarna av rummet är närmare. Till exempel, om väggarna är målade en lätt pulver grå, måla accent väggen i en varm orange eller rost färg.

5 Face soffan mot bokhylla rumsavdelare, några meters avstånd från närmaste vägg. Placera två stolar mittemot soffan och satte ett soffbord mellan dem, vilket gör att det inte finns mer än tre eller fyra fötter utrymme mellan stycken. Eller, placera soffan och stolar i en vinkel, som kommer att göra rummet verkar bredare. Förankra utrymme med ett stort område matta i en varm färg. Om det finns en öppen spis, accentuera denna brännpunkt genom inför eller vinkla soffan mot det.

6 Använd samma färgschema i de två boningshus. Om du har använt moderna möbler i jordfärger med färgglada mattor område i matsalen, använder ett liknande utseende i vardagsrummet för att skapa en känsla av kontinuitet och flöde.