Enkla Cubscouten Catapult Craft-projekt

Enkla Cubscouten Catapult Craft-projekt


Katapulter är en gammal vapen som används för att kasta föremål över stora avstånd. Dessa maskiner fungerar utan användning av el eller sprängämnen, i stället utnyttja kraften av spänning och teknik för att producera all den kraft som behövs. Lär dina Cub Scouts om katapult historia, ingenjör och lagarbete som du hjälpa dem att bygga katapult modeller av sina egna.

klädnypa katapult

Scouter kan skapa en miniatyr katapult med hjälp av vanliga konstnärsmaterial. Skapa en bas för katapulten genom att lägga 10 Popsicle pinnar sida vid sida. Limma ytterligare två pinnar vinkelrätt på båda sidor om raden för att ansluta basen. Separat, limma en klädnypa ovanpå en annan klädnypa, stapla dem på deras magra sidan. Fäst klädnypor till mitten av Popsicle stick bas. Linda ett gummiband runt den övre utsprång i den översta klädnypan, och glida en plastsked under. Sätt en kula eller sten i skeden, dra sig tillbaka, släpp sedan att skicka ammunition flyger genom luften.

trä katapult

Hjälp Cub spanar göra en mer sofistikerad katapult i trä. Gör arm katapult genom att borra ett litet hål i toppen av en Popsicle pinne, sedan binda ett snöre igenom. Limma en kåpa eller liten behållare på pinne över knuten för att tjäna som katapult korgen, och limma en dymling över baksidan av armen som kommer att förankra katapult mekanismen. Montera denna arm på toppen av ett träblock med en spik drivs genom den. Loop ett gummiband runt den ena sidan av katapult armens dymling, vira gummiband runt nageln och ögla i den andra änden runt den andra sidan av pluggen. Placera ammunition inuti koppen, drar i snöret och släpp för att bekräfta miniatyr katapult i rörelse.

experimentera

Låt Cub Scouts att experimentera med katapult teknik. Börja mötet genom att lära ungdomar om katapulter, inklusive hur de användes i gamla tider och hur maskinerna använder spänning att kasta föremål genom luften. Ge scouterna olika leveranser de kan använda för att göra sina egna katapult modell, inklusive gummiband, klädnypor, galgar, trä, spik, band, glasspinnar, skedar, koppar och lim. Uppmuntra scouterna att dela sina idéer och mönster med varandra, antingen genom att arbeta i en grupp eller genom en show-och-berätta.

Ammunition

Låt Cub Scouts att prova hemlagad katapulter genom att lansera ammunition över ett öppet utrymme. Börja med att be dem att skapa mål markörer längs rymden, med hjälp ett måttband och krita linjer. När alla har försvunnit från området, låt scouterna lansera sina katapulter en i taget. Låt dem experimentera med olika ammunition, såsom marshmallows, pärlor och mynt, för att se vilka objekt flyga längst.