Vad är den normala blåskapacitet i en kvinna?

Vad är den normala blåskapacitet i en kvinna?


Ansvarig för att hålla och tömning urin, är blåsan en muskulös ballongformat organ placerat på bäckenbotten. Urinen kapaciteten hos en kvinnas urinblåsa kan förändras med åldern och andra faktorer.

Fungera

Blåsan är en ihålig organ som lagrar urin. Urin kommer in i urinblåsan genom urinledarna två som går från njuren. Urin sedan ut till utsidan av kroppen genom ett rör som kallas urinröret.

Betydelse

Meddelanden skickas till hjärnan när urinblåsan fylls till kapacitet. Dessa meddelanden ökar när blåsan fortsätter att fylla och tills urin annulleras. Enligt urogynaecologist Dr Christopher Maher, kvinnor urinera med en hastighet av 30 till 50 ml (1-1,75 fl oz) per sekund.

Kapacitet

Dr Maher förklarar att den genomsnittliga kvinnans urinblåsan kan hålla ca 500 ml (17,5 fl oz) av vätska.

Tidsram

En kvinna håligheter typiskt urin fyra till sju gånger dagligen. Efter 60 års ålder, kan kvinnor förvänta sig en extra tömning per dag för varje årtionde. Dessutom är det normalt för en kvinna att vakna under natten åtminstone en gång för att urinera.

överväganden

Förlossning och klimakteriet kan ha en inverkan på en kvinnas urinblåsa och leda till urinstressinkontinens minskar urinblåsans kapacitet.