Vilka är orsakerna till en framåtböjda blåsa?

Vilka är orsakerna till en framåtböjda blåsa?


En lutande blåsa är ett potentiellt allvarligt medicinskt tillstånd som förekommer oftare hos kvinnor än män. Flera hygienkrav kan göra att blåsan att luta framåt i kroppen, med ofta smärtsamma symtom som orsakar svårigheter att urinera och inkontinens. Någon upplever smärta medan urinera eller svårigheter att urinera bör omedelbart kontakta läkare.

Tumör

En godartad eller cancertumör sätter press på blåsväggen kan leda till urinblåsan att slå framåt. Du kan uppleva täta urinträngningar, ryggvärk och smärta i nedre buken när blåsan pitches framåt. Dessa symtom kan förvärras när du står och minska sittande. Män kan uppleva svårigheter att urinera, som liknar symtomen av en förstorad prostata, men märker ingen erektil dysfunktion. Du kommer att behöva en datortomografi eller annan diagnostisk radiografi för att bestämma placeringen av tumören och en biopsi för att upptäcka om tillväxten är cancer.

Försämring av Muscle

Hos kvinnor, är blåsan stöds av väggen av slidan. Under förlossningen, kan dessa muskler försvagas och börja att försämras med tiden, vilket leder till urinblåsan lutning. Detta är ett allvarligt tillstånd för kvinnor eftersom det kan leda till en prolapsed blåsa, som är den fallande av den stöds organ genom den vaginala kanalen och utanför kroppen. Hos män, mjukvävnad som stöder urinblåsan kan försvagas med åldern, vilket gör att blåsan att luta och inte är helt tom. Den återstående urin jäser i urinblåsan, vilket orsakar en brännande känsla nästa gång den utvisas.

Infektion

Urinvägsinfektioner och infektioner i urinvägarna kan orsaka en framåttilt blåsan om urin är blockerad från att lämna organet vid urinering. Enligt webbplatsen för WebMD, orsakar denna inflammation i urinblåsan som lätt behandlas om fångas omedelbart, men kan återkomma om de villkor som orsakat infektionen, såsom diet, får fortsätta. En blåsa infektion kan vara smärtsamt, och om det går obehandlad kan sprida det snabbt till njurarna och orsaka ryggsmärta, influensaliknande symtom och potentiell njursvikt.