Felsökning Epson problem bläckpatron

Felsökning Epson problem bläckpatron


Bläckpatronerna är livet blod av din Epson-skrivare och hålla dessa patroner i toppform kan förlänga livslängden på både patroner och skrivaren. Med bläckstråle priser så hög, kan förlänga livslängden för varje patron genom korrekt underhåll och felsökning spara en hel del pengar. Om du kan lära dig att upptäcka vanliga problem tidigt, kan du lösa dessa problem snabbt och komma tillbaka till att skriva ut de dokument du behöver.

Instruktioner

1 Öppna toppen av Epson-skrivare och ta bort bläckpatronerna om dina utskrifter komma ut tomma när du har ändrat bläckpatroner. Kontrollera varje patron för en liten bit tejp, sedan bort det bandet. Detta band används för att skydda bläckpatroner i transit, och det måste tas bort innan patronen monteras i skrivaren.

2 Rengör metallkontakter noggrant med en bomullstuss doppad i varmt vatten. Om du ser fläckar eller streck på dina utskrifter kan bläckpatronen har en ansamling av bläckrester och pappersdamm. Rengöring av patronen med varmt vatten kommer att ta bort denna uppbyggnad och förbättra kvaliteten på utskrifterna.

3 Kör ombord rengöringsprogram för din Epson-skrivare. Den exakta proceduren för att köra det här programmet varierar från modell till modell, så kontrollera din manual för instruktioner. För många modeller, klicka på ikonen skrivaren i aktivitetsfältet öppnar rengöringsprogrammet.

4 Skriv ut en testsida från skrivaren för att se status för bläckpatroner och få en uppskattning av hur mycket bläck som finns kvar i varje patron. Tillvägagångssättet för att skriva ut en testsida varierar också, men för många modeller du kan hålla i "Power" knappen tills testsidan börjar att skriva ut.