Fakta om blommor för barn

Fakta om blommor för barn


Medan du trädgårdsarbete med ditt barn eller ta en promenad med honom i ditt närområde, passa på att lära honom om blommor. Istället för tråkiga honom med information som han kan vara för ung för att förstå, väcker hans intresse genom att dela roliga fakta om de olika blommorna han ser. Detta kommer att engagera honom och uppmuntra honom att lära sig mer om sin omgivning.

historiska fakta

Människan har prisade blommor sedan urminnes tider. Dela några historiska godbitar med dina barn. Faraonerna i Egypten, till exempel värdesatte deras blomma trädgårdar. De gamla romarna använde ringblommor med ättika att krydda sallader och kött och bar kronor av nejlikor vid ceremoniella ritualer. På 1600-talet i Holland, kan en enda tulpanlök kosta mer än ett hus.

Användning av blommor

Blommor är inte bara vacker, men också utilitaristisk. Berätta för dina barn hur blommor används som livsmedel. Daylily knoppar, till exempel, är i asiatiska rätter, och fyllda squash blommar är vanliga i italienska och spansktalande mat. För skojs skull, förbereda en maträtt som införlivar blomma blommar med dina barn. Djur, också hitta blommor mycket välsmakande. När du trädgårdsarbete, visa dina barn där kaniner, rådjur eller kanske till och med insekter har knapra. Om ekorrar är upptagna på gården, visa dina barn några perenner som har sprang från lökar ekorrar har grävt upp och transplanterade. Visa dina barn också, hur bin pollinerar blommor och göra honung.

Innebörden av blommor under den viktorianska tiden

Blommor hade speciella betydelser under den viktorianska tiden. Dela intressanta bitar av information med dina barn. Till exempel var örter tros ha magiska krafter, så att de ofta används i läkemedel. Iklädd en ny blomma eller luktar blommor var ett uttalande av status. Rosen var särskilt viktigt under den viktorianska eran. Med sina ljusa färger, mjuka kronblad och taggiga stam, rosen representerade kärlek. Någon som presenterade en bukett av hyacinter gjorde en ursäkt, och ett arrangemang av nejlikor innebar att givaren aldrig skulle glömma dig.

Slumpmässig Flower Fakta

Använd lägliga tillfällen att dela ytterligare information om blommor med dina barn. Skulle de vara intresserade av att veta att i tropikerna orkidéer växer högt uppe i träden snarare än i skogen? Vet de att broccoli är en blomma, liksom en grönsak? Nästa gång du förbereder en curry, berätta för dina barn att saffran kommer från en typ av krokus.