Hur man injekteringsbruk en kakel

Hur man injekteringsbruk en kakel


En kakel lägger en dramatisk accent till alla kök. När du har valt dina plattor och sätta dem på väggen med distanser, låt kitt eller tunna uppsättning torr till den rekommenderade tiden enligt tillverkarens uppgifter innan du börjar injektering. Om utrymmet mellan plattorna är mindre än 1/8-tums och / eller du använder glaserade eller naturliga kakel, tillämpa icke-slipas injekteringsbruk. Icke-slipad injekteringsbruk repar inte blanka kakel eller naturliga plattor som marmor. Om utrymmet mellan plattorna är mer än 1/8-tums och brickor är inte glaserade eller skinande, kan du använda slipas injekteringsbruk. Sanden granulat i slipas injekteringsbruk är större och kommer att binda samman för att hålla en stark bindning i större utrymmen.

Instruktioner

1 Blanda en liten mängd fogmassa i en hink med vatten efter injekteringsbruk tillverkarens anvisningar. Rör om bruket blandas med en fogmassa blandnings paddel ansluten till en borrmaskin. Blanda tills injekteringsbruk är konsekvensen av släta jordnötssmör.

2 Håll en gummi injekteringsbruk flyta på en 45-graders vinkel och sprids bruket över brickor i en svepande rörelse. Arbeta i små områden i taget och fyll fogarna helt.

3 Håll gummi injekteringsbruk flyta på högkant när lederna fylls i området du arbetar och torka av överskottet fogmassa från plattorna.

4 Låt bruket ställa några minuter tills du börjar se en haze. Torka bort all överskotts bruket genom att köra en fuktig svamp över plattorna.

5 Torka av plattorna med en trasa. Låt bruket in för tid som rekommenderas av injekteringsbruk tillverkaren.

6 Kör en sträng silikon täta på alla hörn, på toppen av raden av plattor som möter en vägg eller nedre kanten av kakel som möter bänkskivan. Jämna ut täta med en våt finger för ett snyggare utseende.

7 bota Gjutningen för tre dagar efter applicering av imma bruket med vatten. Täta bruket med en injekteringsbruk sealer efter tre dagar.