Rättsmedel för extremt svullna ben och fötter

Rättsmedel för extremt svullna ben och fötter


Extrem svullnad i fötter och ben, medicinskt kallas perifera ödem, kan orsakas av graviditet, fetma eller perioder av lång stående eller sittande. Svullnad kan också tyda på allvarligare problem, såsom blodproppar, ett ben infektion eller en allvarlig skada på benet eller foten. I långvariga fall av perifert ödem, kan svullna området visar tecken på "pitting" eller långvarig indrag när området trycks.

Lös några omedelbara oro

Omvänd eventuella orsaker till svullnad. Om du upplever svullnad i fötter och ben, ta en minut att reflektera över eventuella senare ändringar som kan ha anstiftat svullnad. Till exempel kan patienter som tar en ny medicin få en allergisk reaktion som orsakar extrem svullnad. Andra möjliga orsaker är laxermedel eller urindrivande missbruk, preventivmedel användning eller skada på benet eller foten.

Höj dina ben och fötter

Behandla svullnad genom att vila dina ben och fötter i en upphöjd position med hjälp av en vilstol eller kil kudde. Prova att bära skor eller stödjande strumpor som syftar till att förhindra svullna. Många gånger kan dessa åtgärder minska eller eliminera svullnad. Stödstrumpor kan köpas online och på medicinska leverans butiker för en låg kostnad. Korrigerande skor är dyrare, men kan vara viktiga för att minska svullnaden. Om du väljer att köpa skor, vänta tills åtminstone halva dagen för att handla. Svullnad gemensamma i slutet av dagen kan kraftigt påverka din skostorlek.

Förbättra Kost och motion

Om foten och bensvullnad kvarstår, prova att öka din träning. Denna rörelse hjälper blodet eliminera överflödig vätska som orsakar svullnad. Dessutom börjar äta en låg natriumdiet. Natrium är en viktig bidragande orsak till vätskeansamling. Diuretika kan användas under en kort tid för att hjälpa till att eliminera överflödig vätska. Använd endast diuretika under överinseende av en läkare eller farmaceut. För mycket diuretikum intag kan öka svullnad.

Söka läkarvård

Konsultera en läkare om svullnad blir en kontinuerlig problem, särskilt om du har bröstsmärta, feber eller om svullna området är varm vid beröring. Ofta svullna ben och fötter är resultatet av ett underliggande problem som måste få medicinsk behandling. Observera när du först observerade svullnaden och de metoder du har använt för att lösa problemet. Denna kunskap kan hjälpa din läkare välja vilken behandling att rekommendera.