Ta reda på om Tanzanite är verklig

Ta reda på om Tanzanite är verklig


Tanzanit är en relativt ny ädelsten upptäcktes i landet Tanzania 1967. Finns i jorden och ser ut som en platta av glas, pärla vid upphettning blir en lysande blå. Det har blivit en allmänt sökt och uppskattad juvel. Denna juvel säljer för så mycket som £ 260 karat när felfritt skick. Svårigheten är att det finns många skrupelfria återförsäljare som kommer att sälja simulerade ädelstenar som verkliga.

Instruktioner

1 Bestäm innan du handlar hur mycket du vill spendera. Var realistisk och hålla dig inom din budget. Köpa några pärla renare och en tanzanit filter och göra en checklista över andra sätt att separera äkta tanzanit från falska.

2 Håll pärla upp till en stark ljuskälla såsom en normalbostad glödlampa. Lägga pärla på en ren vit duk och placera tanzanit filter över den. Duken kommer att göra det möjligt för sanna färger i stenen att vara mer synliga.

3 Sätt filtret så nära ögat som möjligt och notera färgen på stenen eller stenar som du väljer. Titta igenom mitten av pärla, inte kanterna.

4 Använd dessa färger som guider till ditt köp: Pinkish grönt är förmodligen tanzanit Grön ensam är en syntetisk pärla kallas forsterit eller akvamarin gråblå är sannolikt en syntetisk safir kallas corundrum.

5 Leta efter varierande färgläggning av stenen. Verklig tanzanit bör vara en blandning av tre färger; blått blandad med violett, lila, orange eller röd. Håll pärlor i olika positioner och titta på dem. Välj en nyans eller kombination av nyanser som är tilltalande för dig.

6 Leta efter sprickor eller andra brister som gör det svårt att se igenom stenarna och kontrollera om ett enhetligt mönster av färgning.

7 Jämför tanzanit stenar av samma eller i närheten av lika stor vikt. Vikten kommer att vara i karat eller millimeter om de är under 2 karat. Räkna med mindre stenar inte ha det djupblå av de större stenar.

8 Använd en kommersiell yta pärla renare och titta igen genom filtret innan man beslutar om vilken sten som du vill.