Vad kan man göra med torkade rosenblad?

Vad kan man göra med torkade rosenblad?


Rosor är en favorit blomma, både för deras visuella skönhet och för sina aromatiska doft. Även efter rosor har vissnat i ett blomsterarrangemang, finns det fortfarande kreativa sätt att använda dem för att föra skönhet och glädje till vår omgivning.

Centre

Använd torkade rosenblad för att lägga ovanlig skönhet och en behaglig doft till ett matbord. Ställ en romantisk bord för två komplett med en vit duk, porslin, glas, trasa blöjor och konisk ljus i mitten av bordet. Strö en generös mängd av torkade rosenblad runt basen av ljusstakar. Det finns ingen anledning att limma eller göra något annat än strö dem i en generös kulle runt ljusstakar att tillåta deras vackra doft att lägga romantik till ett matbord. Scatter rosenblad runt ytterkanterna i tabellen, samt, om så önskas.

Potpurri

Placera torkade rosenblad i en vacker kristallskål eller en liten vas. Tillsätt en liten mängd av ros eterisk olja för att förbättra doften. Lägg till några små siden lämnar, nätt polerade stenar, faux pärlor, kulor och bitar av band eller spets. Blanda alla potpourri ingredienser tillsammans och placera skålen på en hylla eller ett bord. Periodvis lägga några fler droppar ros eterisk olja för att uppdatera rosendoft.

dospåsar

Enkla men eleganta rose kronblad påsar kan göras med lite tyll, band, rosenblad och ros eterisk olja. Klipp ut en 8-tums cirkel av tyll och placera den på en arbetsbänk. Placera ungefär en kopp rosenblad i mitten av tyll cirkeln. Strö några droppar ros eterisk olja över rosenblad. Dra kanterna av tyll cirkel runt rosenblad att omringa dem och samla tyll tillsammans runt rosenblad. Knyt en 10-tums längd band runt samlade tyll att avsluta påse.

bröllop

Det finns många sätt som torkade rosenblad kan användas för bröllop. Blomma flickor kan bära korgar fulla av torkade rosenblad och de kan strödda längs mittgången för bruden att gå på. Torkade rosenblad kan spridas över kakan tabellen för att omge bröllopstårta. Torkade rosenblad kan också användas för att kasta på bruden och brudgummen när de lämnar ceremonin eller mottagning.