Vad är borrning och slaglängd för en motorcykel?

Vad är borrning och slaglängd för en motorcykel?


Bore och stroke är en grundläggande mätning av en förbränningsmotor. Förhållandet av borrningen till stroke, liksom deras nominella värde, påverka motorns prestanda, hastighet, hästkrafter och vridmoment. Dessa är viktiga överväganden vid utformningen av motorcyklar, och med hänsyn till deras användning som sportcyklar, långfärdsbåtar eller racercyklar.

Bore Mätning

Bore hänvisar till diametern av cylindern, i vilken bränsle förbränns i en serie snabba explosioner för att driva en kolv. Ju större cylinderdiameter och slaglängd nummer, desto större och mer kraftfull motor, och mer hästkrafter det kan utvecklas.

stroke Mätning

Stroke hänför sig till det avstånd som kolven färdas fram och tillbaka inuti cylindern. Ju längre måttet på stroke, desto längre väg kolv spår som motorn är igång.

Bore / Stroke Ratio

Hålet / stroke förhållandet är antalet nås genom att dividera hålet av stroke. Detta förhållande ger motorcyklar deras motorkarakteristik. Ju högre andel av borrningen till stroke, desto mer hästkrafter en motor kan utvecklas. Det genomsnittliga förhållandet i motorcykelmotorer är ca 1,2. En motor med ett förhållande på 1 sägs vara "fyrkantig" i design, medan ett förhållande större än ett är "oversquare" och mindre än ett är "undersquare" eller "lång slaglängd."

Förhållande och prestanda

En borrning / slag-förhållande av 1 eller mer innebär motorcykeln drivs vid högre RPM. Ju lägre förhållandet är desto mer att strömmen slagits ges till drivlinan, vilket gör att cykeln för att behålla makten på kullar. Långa mätningar stroke innebär dock generellt högre friktionen i motorn, kortare bränsle körsträcka, höga driftstemperaturer och högre underhåll.

andra överväganden

Många andra funktioner påverka motorns prestanda. Dessa inkluderar utväxlingar, förgasare typ, motorcykel vikt, antalet cylindrar och broms- och fjädringssystem.