Hur man reparerar en repad emalj ugn

Hur man reparerar en repad emalj ugn


Oavsett om det är genom att använda hällen delen av ugnen, eller om du bakar godsaker för dig och din familj, är ugnen en stöttepelare i familjelivet. Under sådana tung användning, är en ugn skyldig att visa slitage. Ett vanligt problem är repor från husgeråd. Om du har en emalj ugn, kan repor repareras.

Instruktioner

1 Leta reda på bruksanvisningen. Skriv ner ditt modellnamn och nummer. Kontrollera om bättringsfärg som kan ha tagits med köpet av ugnen. Kontakta tillverkaren om du inte har någon kontakt färg som ingick vid tidpunkten för ugnen köp. Ge tillverkaren relevant information om din ugn.

2 Ta reda på om tillverkaren har ett specifikt namn på din emalj lacken. Ta reda på om det finns tillgängliga lokalt eller om du har att få det skickat från tillverkaren. Köp bättringsfärg från en lokal leverantör om det är tillgängligt och tillverkaren kommer inte att skicka en touch-up kit.

3 Rengör repad emalj med mild disk tvål och varmt vatten. Torka tvål och vatten utanför. Låt ytan torka.

4 Använd extra fint sandpapper och lätt sand repad område. Vara exakt. Vik sandpapper till en fin kant och använder endast så mycket av sandpapper s ytarean som behövs. När du är klar slipning, rengör repad området igen med tvål och vatten. Låt området torrt.

5 Använd en mycket fint pekade konstnärs pensel, eller en tops, att tillämpa emalj bättringsfärg. Applicera så tunt som möjligt, inte försöka dölja scratch med det första skiktet. När du är klar med din första lagret, låt den torka. Kontrollera om scratch är fortfarande synliga. Upprepade tillämpningar av emalj bättringsfärg tills scratch är osynlig och färgen ser blandade.