Hur att lufta en liten gräsmatta för hand

Hur att lufta en liten gräsmatta för hand


Gräsmatta gräs behöver mycket vatten och syre för att frodas - lufta gräsmattan skapar små vertikala "tunnlar" som tillåter de näringsämnen som behövs för friska gräs att suga djupare i marken. Hålen du gör i gräsmattan med en luftare fylla i efter flera dagar, och vitaliteten i marken under gräsmattan fortfarande förbättras. Du behöver inte köpa eller hyra dyra trädgårdsutrustning för att lufta en liten gräsmatta när du kan göra jobbet själv med några grundläggande verktyg.

Instruktioner

1 Rake din gräsmatta med en Stråtak rake. Börja håva från en punkt längst bort från huset. Gör svepande linjer med krattan mot huset, och arbete från antingen vänster till höger eller höger till vänster. Rake thatch i högar ca 60 cm (2 fot) i diameter, så att du kan plocka upp dem lätt. Ta bort halm separerar gamla, brun gräs från den nya, gröna gräset, och möjliggör enkel penetrering av aerator blad.

2 Vattna din gräsmatta noggrant kvällen innan du luftas. Var noga med att inte overwater; sluta vattna så snart som vattenpölar börjar bildas på ytan av jorden. Kärn blad luftaren penetrera jorden lättare i fuktig jord.

3 Lufta din gräsmatta med en manuell luftaren. Detta verktyg, så länge som en spading gaffel, har tre ihåliga-kärnhus rören fästa vid botten av en "stigbygeln." Börja luftning där du började håva halm, och framsteg på samma sätt. Placera ena foten i stigbygeln av luftaren, och med hjälp av din kroppsvikt med ena handen på handtaget av verktyget genom att trycka bladen ända ner i jorden. Manipulera verktyget i en gungande rörelse ett par gånger, fram och tillbaka, och dra sedan från marken. Lämna ett avstånd på 30 cm (12 tum) mellan varje insättning av luftaren, och fortsätter på samma sätt att lufta hela gräsmattan.

4 Motstå frestelsen att samla upp jorden kärnor luftaren löv på gräsmattan. Kärnorna bryts ned efter några dagar till följd av vattning och yta trafik, och ger ytterligare organiskt material för din gräsmatta.