Hemlagad PVC lufttankar

Hemlagad PVC lufttankar


En tryckluftstank är ett praktiskt verktyg som låter dig ha tryckluft redo när det behövs för att fylla däcken på cyklar eller bilar eller för att ge en signal för att rengöra ytor. En PVC lufttank är lätt att bygga och kan trycksättas och förvaras för bekväm användning i hemmet.

Instruktioner

1 Skär två tums PVC-rör till den längd du önskar. Längden bestämmer kapaciteten hos lufttanken. Ju längre tid det är den större kapaciteten. Skär en två tums längd bit från ¾-tums PVC-rör. Städa upp rör och rördelar för att se till att det inte finns några spån inuti eller på ändarna.

2 Borra ett hål i slutet av de två tum PVC mössa bara tillräckligt stor för cykeldäck påfyllningsventil. Sätt på ventil tätt i hålet och täcka fyll-ventilanslutning med tejp. Belägga kroppen av ventilen med epoxi och sprida epoxi jämnt runt insidan och utsidan av de yttersta-cap. Skjut ventilen i hålet i PVC slut locket och vrid ¼ varv. Låt limmet härda.

3 Fäst ändtätningen till två tums PVC-rör med PVC primer och cement. Applicera ett jämnt lager primer på röret och montering och sedan ett lager av PVC-cement över primern. Tryck och vrid röret i beslaget vrida ett kvarts varv. Denna process med användning av primern och cement kallas lösningsmedelssvetsning. Den binder de två ytorna tillsammans genom att smälta dem till en enda yta.

4 Weld (lösningsmedel) på två tums PVC-koppling till den andra änden av den två tums PVC-rör med användning av samma primer och cement processen ovan. Fäst två tum till ¾-tums PVC reduktion till två tum PVC koppling med användning av lösningsmedelssvetsprocessen. Fäst sedan ¾-tum med två tum rörsektion tidigare klippa till PVC Reducer och ¾-tums PVC lösningsmedel svets till gängad adapter.