Hur man kan stoppa Jitter på ett trådlöst internet

Hur man kan stoppa Jitter på ett trådlöst internet


Trådlöst internet slutar ibland med en jitter eller instabil signal, speciellt när man använder tjänster som IP-telefoni, eller VoIP, som kräver en snabb Internetanslutning. Ibland jitter är mindre och inte stör mycket med användning av Internet, men det kan bli ett allvarligt problem när det inträffar regelbundet och under längre tidsperioder. Stoppa jitter är möjligt i vissa situationer.

Instruktioner

1 Stäng av andra trådlösa enheter eller flytta bort dem från den trådlösa Internet signalen. Störningar är ett vanligt problem som orsakar en jitter från den trådlösa nätverksenheten. Om problemet orsakas av störningar från andra personliga enheter, stänga av dem eller flytta dem utom räckhåll kommer att åtgärda problemet.

2 Ta reda på vilken typ av Internet dina grannar använder. Liksom störningar från personliga enheter, kan störningar från grannar uppstå och orsaka en jitter i din tjänst. Detta inträffar när grannarna är nära och inom räckhåll för det trådlösa nätverket. Om de använder en trådlös Internet signal, är det möjligt att de två signalerna stör.

3 Felsökning routern. Om routern inte fungerar, kommer den trådlösa Internet inte fungerar heller. Starta om routern eller felsökning av specifika problem kommer ofta hjälpa till att åtgärda jitter. I värsta fall, köpa en ny router.

4 Ring Internetleverantören. Vissa jitter orsakas av Internet snarare än routern eller störningar. I detta fall kommer Internetleverantören behöver åtgärda problemet. Om det är ett problem med den totala Internet i området, kan kundtjänst informera dig om problemet och den förväntade tid att problemet kommer att ta att lösa. Om det är en personlig Internet problem, inrätta en tid för en professionell att titta på Internet ledningar, modem och kablar.