Hur rentvå Poplar Skåp

Hur rentvå Poplar Skåp


Kalkar var en målning teknik som gjordes både på interiörer och exteriörer av bostäder. Rentvå färg är en ekonomisk blandning av kalk och krita. Då härdad, skapar den en mycket hårt och långvarig finish. Detta gör den idealisk att använda på poppel trä, som är mjukare i sammansättning och kan vara känsliga för stötar. Släta poppel ger träet en skyddande beläggning och fungerar bra med träets naturliga färg svagt gul eller grön.

Instruktioner

1 Ta skåpdörrarna. Det är mycket lättare att måla skåp när dörrarna är på en plan yta. Använd en skruvmejsel för att ta varje dörr bort från sina gångjärn. Placera hårdvaran i en plast baggie så att du inte kommer att förlora det. Sätt skåpdörrar på en plan yta som har täckts med en damm ark.

2 Skala poppel skåp om de redan målats eller färgade. Poppel skåp bör endast vitkalkade om de är nakna trä. Denna teknik fungerar inte för att täcka målat trä skåp. Använd en värmepistol eller kemisk färg eller avsluta borttagningsmedel att helt band skåp och ramar. Sand ner dem vid behov efter avlägsnande av finish.

3 Rengör skåpen. Använd en fuktig trasa för att skrubba bort smuts och damm på luckor och ramar. Även om skåpen är helt nya, de fortfarande kan ha en viss yta damm på dem. Vänta tills ytan torka innan du går vidare till nästa steg.

4 Applicera ett skikt av rentvå till luckor och ramar. Använd en pensel och arbeta med träets ådring, inte mot den. Gå långsamt och gäller endast ett tunt lager rentvå. Du kommer att kunna se täckningsnivån när du går. Poppelträ vanligtvis inte har mycket av en ytstruktur, men varje träbit är annorlunda.

5 Applicera ett andra skikt vid behov. Släta vanligtvis låter en del av den ursprungliga karaktären av träet lysa igenom, men det är upp till dig om hur vitt du vill att dina skåp. Applicera ett andra skikt om du inte är nöjd med resultatet av det första skiktet.

6 Rehang skåpdörrarna. Använd din skruvmejsel för att sätta skåpdörrar tillbaka upp. Du kan behöva hjälp av en vän att hålla dörrarna stadig och nivå medan du skruva gångjärnen igen.