Hur man tecknar Baletthäftklammermatare

Hur man tecknar Baletthäftklammermatare

Hur man tecknar Baletthäftklammermatare

Kända konstnärer har målat och dragit ballerinor och deras kostymer i hundratals år. Edgar Degas berömda målning "Dansen Class" från 1875 är ett bra exempel på detta. Balett tofflor, även känd som pointe skor, bärs av ballerinor och är en elegant sko som inte är svårt att dra.

Titta på en bild av balett tofflor att använda som en guide i din ritning. Det finns en länk till en bild i avsnittet Resurser. Dela balett tofflor i sina mest grundläggande former och skissa ut dem med din penna. Den vänstra skon består av tre sammankopplade ovaler, vardera ca 2 inches lång och 1 tum bred, vilket gör upp spetsen, mitten och hälen på balett toffel. Den högra toffel består av ett 1,5 tum x 4 tum rektangel, som är insidan av balett toffel, och en halvcirkulär form för de främre och spetsen på balett toffel. Banden är knutna till höger toffel består av rektanglar och polygramsna, anslutna för att bilda en vridning, vrida band i förgrunden och bakgrunden. Den vänstra bandet är 4 inches i längd, medan den högra bandet är 6 inches i längd.

Skissa skon tydligare, med användning av de former som dragits i steg 1 som en guide. Jämna ut raderna i banden, och markera punkter där ljuset träffar utsidan av balett tofflor. I detta fall, träffar ljuset glid på framsidan av den högra skon och den vänstra sidan av den högra skon, vilket indikeras med två parallella linjer på framsidan av balett toffel, och en triangel form på sidan av den högra ballet toffel. Den vänstra toffel har två reflektionspunkter på det: på hälen och tån på skon. Båda reflektion märken på vänstra skon är trekantiga.

Använd sidan av penna för att skugga i utsidan av balett tofflor. Tryck svårare att skugga i de djupa veck i balett tofflor. Låt reflektion markerar tom, så att de visas ljusast i din ritning.

Skugga i band av balett toffel. Göra de punkter där de bandkurvorna mörkare och de raka punkter lättare, för att ge de baletthäftklammermatare 'Ribbons vissa textur och djup. Beskriv balett tofflor och bandet klart att avsluta ritningen.

Saker du behöver

Penna Suddgummi vitt papper Måttband (tillval)