Kyrkor som praktiserar en strikt klädkod

Kyrkor som praktiserar en strikt klädkod


Frasen "bär din söndag bäst" kan trolla positiva känslor för en del och negativ för andra. Ämnet lämplig dyrkan klädsel kan definiera hela kyrkor och samfund och har varit en viktig faktor i många människor väljer att inte delta i gudstjänster. Kriterierna vädjade till för att bestämma kyrka klädsel varierar, men det finns fyra viktiga överväganden. Att förstå dessa kommer att hjälpa dig att bättre passa in om du väljer en kyrka att besöka.

United Pentecostal Church

Många kyrkor baserar sina beslut om klädkoder direkt på tillämpliga bibelverser. Den United Pentecostal Church, till exempel, listar följande bibelställen på sin webbplats för att ta itu med frågor om lämplig klädsel: 1 Kor 6: 9 och 11: 1-16, Mosebok 22: 5 och 1 Tim 2: 9. En annan ofta citerade versen är 1 Petrus 3: 3-4. Den UPCI tolkar dessa passager att förbjuda kvinnor att bära byxor (man kläder), smink, smycken och flamboyant frisyrer. Män förväntas klä sig anständigt också, även om klädsel och utseende för kvinnor oftare behandlas.

helighet kyrkor

Helighet kyrkor tränar också striktare klädkoder, basera dem på direkt biblisk tolkning. Den moderna pingströrelsen har sina rötter, till stor del, i helighetsrörelsen i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Ofta, helighet kyrkor också identifierar sig som pingst. I vilket fall som helst kommer en kyrka som bär etiketten "helighet" i sitt namn mest allmänt följa en strikt klädkod, liknande den i United Pentecostal Church.

Church of God in Christ

Den Church of God in Christ är en annan pingst gemenskap som betonar helighet kan reflekteras genom en persons klädsel. Deras handbok för ledare påstår, "Dressing i sensuellt provocerande sätt producerar böjelser till det onda begär, Skriften förmanar att klä sig i blygsam kläder (2 Tim 2: 9), offentligt bad / sola inte tillfällen för att överge blygsamhet, Föräldrar bör instruera sina barn från första åren på de principer som styr blygsamhet klädsel, och närvaro vid gudstjänster kräver snyggt och värdigt kläder ".

grekisk-ortodoxa

Worshippers i den grekisk-ortodoxa kyrkan förväntas klä sig anständigt. Ledare förväntar kvinnor att bära klänningar eller kjolar som når till mitten av vaden eller i vissa fall till och med anklarna. Toppar bör inte vara lågt skuren och axlarna får inte utsättas. Långa ärmar är att föredra. Män kan bära en enkel kostym eller byxor och en knapp-up shirt med långa ärmar. En slips dras också. Kvinnor bör vara försiktig med smink, speciellt läppstift.

Sammanfattning

I allmänhet finns det fyra faktorer som direkt påverkar en viss kyrka syn på lämplig klädsel. Den ena är den ovan nämnda tolkning av Skriften. Det andra kan vara kyrkans uppsökande fokus - många kyrkor definierar sig själva genom sin "kom som du är" strategi och faktiskt arbetar för att de-betona vikten av att klä upp för kyrkan. Socioekonomiska faktorer kan också vara en faktor - en kyrka i ett rikt miljö kanske föredrar en mer formell presentation medan kyrkor på landsbygden eller lägre inkomst område kanske föredrar det motsatta. Detta är, naturligtvis, en allmän förklaring och det finns undantag. Slutligen kommer en kyrka kulturella smink ofta påverka sin syn på lämplig klädsel. Många kyrkor kommer redogöra klädsel förväntningarna direkt på deras hemsida. Ring framåt och be att undvika eventuella pinsamheter.