Hur man färga blekta kläder

Hur man färga blekta kläder


Kläder blekna med tiden från effekterna av oxidation och vanlig tvätt. Du kan återuppliva en del av dem med färg, men det är bara lämpligt för enfärgade kläder gjorda av naturliga fibrer, såsom ull och bomull. Det är svårt att färga syntetmaterial och färg kommer att förstöra kläder som har mönster samt kläder med motiv som har vävts eller stämplas. Det är också viktigt att kontrollera styrkan i ditt plagg. Vissa klädesplagg kan vara för svaga för att motstå en andra färgprocess.

Instruktioner

1 Ta bort delar av kläder som du inte vill att färga. Till exempel kanske du vill ta bort orange, tygklädda knappar från en svart blus. Om objektet har beslag som du inte kan ta bort, såsom spets, kan det vara bäst att ta det till en professionell.

2 Fyll en hink med vatten enligt anvisningarna på förpackningen av färgämne. Varmvatten brukar rekommenderas. Tillsätt färgämne till vattnet och blanda den i med en lång sked eller andra långa verktyg.

3 Fukta tyget i vatten och pressa ut fukt. Detta kommer att göra det lättare att mätta plagget med färgämne. Skaka objektet och placera den i färglösningen.

4 Rör tyget ständigt från 10 till 30 minuter. I "Nytt från Old: hur man förvandlar och anpassa dina kläder," Jayne Emerson föreslår att lyfta ut produkten ur lösningen vid intervaller för att avgöra om den har nått önskad färg. Eftersom tyget visas alltid mörkare när det är vått än den gör när det är torrt, föreslår hon också vrida tyget och sedan strykning ett litet område torka för att bestämma den verkliga skuggan. Om det inte är tillräckligt mörk, ersätta punkten i färgen och fortsätta omrörning. Du kan upprepa detta steg tills du är nöjd med färgen.

5 Ta tyget ur lösningen när det är i skuggan du önskar och skölj i varmt vatten. Fortsätt att skölja i gradvis kallare vatten tills vattnet är klart. Vid denna punkt, tvätta objektet med varmt vatten och diskmedel och skölj i kallt, rent vatten. Häng plagget för att torka eller använda en torktumlare.