Hur man byter biljardbord Kuddar

Hur man byter biljardbord Kuddar


Kuddarna i ett biljardbord är viktiga eftersom de stöd i rörelsen av bollarna runt överst i tabellen, vilket ger en rikoschett yta och vara mjuk nog att inte skada bollar och för att förhindra bollar från att skada bordet. Innan du börjar ersätta din kuddar, se till att ingen av dina bords räls är faktiskt löst. Om skenorna är lösa, kan det verka som kuddarna är alltför avslappnad och behöver bytas när de faktiskt inte. Men om din kuddar behöver bytas ut, kan du åstadkomma det.

Instruktioner

1 Låt gummering av kuddarna otrimmade under installationen. Sand gummit insidan av kudden lätt med fint slippapper tills allt finish eller återstoden avlägsnas. Torka av gummi med en torr trasa för att avlägsna slipdamm.

2 Applicera lite lack tunnare till en trasa för att rengöra trä under skenor biljardbord ordentligt. Torka varje skena med en ren trasa. Placera några låga slippapper på en slipkloss och sand alla rälsen för att ta bort målet och ge dem struktur.

3 Placera en kudde på varje skena för att testa passform. Centrera kuddar på rälsen. Mät avståndet från näsa eller rundade delen av kudden direkt ner till ytan i tabellen för att se till att det är ungefär en 7/16 inches.

4 Ta bort varje av kuddarna. Borste kontaktlim på varje skena med en pensel; arbetar en skena i taget och slutföra installationen en kudde helt innan limning nästa skena.

5 Lägg försiktigt kudden på plats över limmet. Försök att inte sträcka gummifoder alls. Undersök fodret att se till att den är rak och inte böjas någonstans; installera resten av kuddarna på detta sätt.

6 Låt limmet torka helt. Doppa bladet av en mattkniv i tvålvatten och skär bort överflödigt gummi. Applicera lim till slutet och beklädnad av gummi och fäst kudde ytskikt; trimma bort överflödigt vänd när limmet har torkat väl.