Drop blad tabellformat

Drop blad tabellformat


Villaägare som ofta underhålla väljer ofta för fällbord. En klaffbord, ett bord som har ett blad som faller ned i mitten av bordet så det sträcker sig i längd är en effektiv lösning för små utrymmen. Denna typ av bord är användbar, kompakt och elegant. Klaffbord kan användas i formella och informella matsal inställningar.

elisabetansk

Elisabetanska stil klaffbord har sitt ursprung i 16th Century England och konstruerades med en gotisk inflytande. Denna typ av tabellen har inte ett löv som faller in i mitten men ledade sidor som dubbla tabellerna längd när den lyfts. Elisabetanska tabeller gjord av ek på 16-talet; emellertid i modern tid de är tillverkade av körsbär eller valnöt. Elisabetanska tabeller används också som soffa tabeller, placerade bakom en soffa eller en soffa.

Antik och georgiska

Vanligtvis runda med genomarbetade detaljer och ristningar, antika fällbord används som matbord eller i formella vardagsrum. De ger en elegant, gammaldags utseende. Georgian droppe leaf tabeller har längre sidor och deras ben är nära varandra, vilket gör att endast en stol som skall användas. Georgiska tabeller finns i arbetsrum och hemmakontor och har lådor på sidorna för förvaring.

Övergångs och Duncan Fife

Övergångsklaffbord säte fyra och är kända för sina eleganta stilar och tillräckligt utrymme för många restauranger arrangemang. Övergångs tabeller, när den är helt utsträckt, rivaliserande andra tabeller, men de spara utrymme när den är hopfälld. Övergångs tabeller kommer vanligtvis i en uppsättning med fyra stolar. Detta är den typ av tabellen vanligast i äter i kök och matsalar. Duncan Fife klaffbord få sitt namn från en 18th Century amerikansk möbelsnickare. Duncan Fife skapat ett sortiment av tabeller förutom de fäll stilar, inklusive bankettbord, kortbord och te tabeller. Duncan Fife tabeller är neoklassiska mönster som presenterar genomarbetade ristningar och klo på foten ben. Duncan Fife tabeller är vanliga i salonger och sovrum.

Fjäril

Klaffbord med två ledade sidor som fälls ner kallas fjäril klaffbord. Denna design är perfekt för små utrymmen och erbjuder mångsidighet till husägare. Ena sidan kan släppas och drivit upp mot väggen för att spara utrymme och enkelt dras ut för att rymma för extra sittplatser. Fjärilen stil erbjuder ofta en förvaringsutrymme för lagring av middags tools-servetter, extra tallrikar, bestick eller lagring för fällbara stolar.