Hur Candida påverkar Män

Hur Candida påverkar Män

Hur Candida påverkar Män

Om du trodde att candida endast drabbade kvinnor, kan det förvånar dig att veta att män är lika benägna som kvinnor till insjukna. Candida svampar kan påverka slemhinnor i munnen, mag-tarmkanalen, anus och urinvägar, och det kan leda till systemisk infektion om de inte behandlas.

symptom

Symtom på en candida infektion är tjocka, vita fläckar på det drabbade området som kliar och / eller bränna, liksom mag obehag, trötthet och huvudvärk. Systemisk infektion kan orsaka feber, frossa, illamående och kräkningar. Detta kräver omedelbar läkarvård.

orsaker

Candida är oftast sprids genom oskyddat samlag. Män som lider av diabetes eller AIDS eller som tar antibiotika löper störst risk på grund av ett nedsatt immunförsvar.

behandlingar

Behandling för Candida inkluderar föreskrivna aktuella svampdödande medel och / eller med hjälp av interna svampdödande läkemedel, såsom flukonazol. I vissa individer kan candida vara mycket svåra att behandla och kan ta månader innan du rensar.

kompletterande behandlingar

James Balch, MD, författare till "Recept för Naturliga botemedel" rekommenderar oregano olja, probiotiska bakterier, vitlök, grapefrukt utsäde utdraget, echinacea extrakt och manukahonung som effektiva kompletterande hälsobehandlingar för candida infektion.

Näring

Candida svampar kräver glukos för att överleva och växa. Genom att konsumera kolhydratfattig / hög proteinrika livsmedel, kan du undertrycka tillväxten av candida samtidigt ge energi för dig själv.