Kente Cloth Projekt

Kente Cloth Projekt


Enligt University of Maine Hudson Museum, kente duk har sitt ursprung i Asante kulturen i Ghana, Afrika. Materialet är handvävda på en liten trä vävstol. Var och en av de färger och mönster som används i tyg mönster står för en uppsättning av idéer eller känslor. Triangeln representerar den manliga härskar makt, sicksack mönster symboliserar politiska visdom, betyder blå fred och harmoni, medan grönt betyder god hälsa.

Papper Kente Cloth

Detta projekt är lämplig för elementära-aged barn. Skär svart eller brun konstruktion papper ner till en 9-tums med 13-tums bit. Klippa ungefär fem till sju remsor av kraftigare papper från olika färger. Gör remsorna en tum bred eller mindre. Vik din 9-tum med 13-tums bit horisontellt, ca 2 inches från kanten. Klipp 1-tums snitt (börjar på vecket) hela vägen ner papper. Vik, vik sedan horisontellt igen, ca 2 inches förbi i slutet av din nedskärningar du just gjorde. Fortsätt tills du har flera rader av slitsar över din papper. Ta en remsa av färgat papper och väva det in och ut ur den första raden av snitt (vertikalt). Fortsätt med dina andra färgade remsor. Du kommer att sluta med en typ av rutmönster. Detta är dina papper kente duk.

Markör Kente Cloth Project

Detta projekt liknar pappersduken projektet i avsnitt 1 och är även lämplig för elementära studenter, men det använder markörer som skriver över varandra (utan blödning) för att skapa mönster. Skär några remsor av papper och färg varje remsa en annan färg med hjälp av en markör. Använd din toppskiktet markörer för att dra mönster och mönster på remsan, upprepa din design eller mönster. Om du inte har denna typ av markör, helt enkelt använda en kontrasterande färg krita för att rita mönster över markered band. Klipp dina remsor i halv horisontellt. Placera varje remsa bredvid varandra (ordna dem på ett sätt som du tycker bäst visar upp dina mönster). Vänd remsorna över och tejpa remsorna ihop. På framsidan, helt enkelt dra sicksack "sömmar" linjer på sömmen av varje remsa. Du har nu en simulerad bit kente tyg.

Kente kläder Paper Dolls

Du kan använda kente duk från projekten i avsnitt 1 och 2 för att klä hemlagad pappersdockor gjorda av kraftigare papper, skum, filt och andra material. skurits ut en mänsklig form, dekorera ansiktet, tillsätt lite hår, klippa din kente pappersmaterial i en klänning eller byxor och skjorta och lim eller tejpa fast den till din docka. Webbplatsen Makingfriends har också mallar för kente pappersdockor och kläder. Sajten erbjuder några kente tyg mönster att skriva ut i färg eller svartvitt (så att du och dina barn kan färga dem) eller mallar för att designa din egen duk och dockor.