Hur man odlar paraplyaralia Från Seed

Hur man odlar paraplyaralia Från Seed


Schefflera är en grupp av tropiska växter härdiga i US Department of Agriculture zoner 9b till 11. I större delen av landet, de växer som krukväxter i lobbygrupper, köpcentra och bostäder. En av arterna, paraplyaralia, är också känd som dvärg Schefflera, en buske som växer 15 fot höga med en lika stor spridning. Med oansenliga blommor, kommer anläggningens attraktionskraft från sin blanka vintergröna blad, som visas antingen som en brokig eller fast grön sort. För framgångsrik groning, förbehandla och sår frön så fort du får dem.

Instruktioner

1 Värm en kittel med vatten till 60 grader Celsius.

2 Placera frön i en heatproof skål. Häll i skålen 4 delar hett vatten till 1 del frön. Låt fröna dra i 12 timmar.

3 Fyll en planter med frö-starter mix. Vattna jorden tills överskottsvatten rinner ut ur dräneringshålen och ytan blir jämnt fuktig.

4 Placera frön i hålen två gånger deras bredd. Fyll hålen med frö-starter mix. Sugga flera frön i fall någon misslyckas med att gro. Senare, ger växterna du väljer att inte hålla som presenter.

5 Skölj fröna med en sprayflaska eller ett försiktigt flöde av vatten för att förhindra lossnar dem. Fukta jorden så ofta som det tar för att hålla den från att torka ut.

6 Täck planter med en bit klar plastfilm. Fäst den runt kanten med ett gummiband eller bunden sträng. Placera krukan i indirekt ljus. Bibehålla jordtemperaturen mellan 23,9 och 29,4 grader Celsius. Om det behövs, ställa behållaren på en elektrisk frö-förökning matta med en termostat. Groning tar 39 dagar. Ta bort plastlocket så snart den första plantan visas.

7 Flytta paraplyaralia plantor för starkt indirekt ljus.

8 Fyll 2,5-tums individuella behållare med ingjutning mix. Transplantation de unga plantorna när de utvecklar två till tre uppsättningar av blad.

9 Skölj dvärg Schefflera närhelst jorden torkar till ett djup av 1/2 tum. Häll bort överflödigt vatten fångas i fatet direkt efter att du vattna plantan.

10 Styr rumstemperaturen för att upprätthålla den på 65 till 75 grader Fahrenheit under dagen. Låt inte det sjunker under 15,6 grader på natten.

11 Mata dvärg Schefflera en krukväxt gödselmedel varannan månad om anläggningen är i starkt ljus hela dagen. Minska befruktning till en gång var tredje månad för anläggningar som får lite skugga. Applicera gödselmedel på fuktig jord enligt applikationsmängder på produktetiketten.