Crane flyger i din gräsmatta

Crane flyger i din gräsmatta


Larverna Europeiska harkranken (kärrharkrank) njuta livnär sig på rötterna av gräsmattan gräs och andra växtsorter. Vuxna kran flugor gör ingen skada, men om populationen av larver i en gräsmatta blir hög, kommer gräset upprätthålla visuell skada. Larverna, som kallas leatherjackets, livnär sig på gräsmattan rotsystem på hösten och tidig vår innan pupating till vuxna.

Utseende och skada

De leatherjackets förpuppas i början av sommaren till vuxna. Den vuxna europeiska harkranken liknar en överdimensionerad mygga. Ofarliga, inte de vuxna inte bita eller sticka. De vuxna dyka upp från marken och börja avel. Under sensommaren, lägger kvinnliga harkranken sina ägg. Larverna har en gråbrun läder hud och mäta upp till 1 1/2 inches i längd. De uppehålla sig inom fuktig jord. Larverna skada gräsmattan genom att mata på sitt rotsystem, krona och skott. En tät population av larverna kan orsaka marken för att utveckla bruna fläckar.

finna Leatherjackets

De skador som de leatherjackets tillfogar en gräsmatta kan likna skadan andra gräsmatta skadedjur orsakar. För att bestämma om skinn larverna är orsaken till skadan, överväga att gräva upp en en-kvadratfot delen av gräsmattan för att leta efter skadedjur. Gräva i jorden till ett djup av 2 inches och skala gräsmattan tillbaka. En gräsmatta i utmärkt hälsa kan ofta klara upp till 40 leatherjackets per kvadratfot utan att skadas.

insekticid Kontroll

Crane fluglarver sällan kräver insekts kontroll om en allvarlig angrepp föreligger. Insektsmedel från 1 april-15 april för att framgångsrikt hantera skadedjur. Säkerställa att pesticiden inte kommer att skada fåglar, som stöd vid styrningen av kranen flyga larver. Spraya insekts på gräsmattan på kvällen för att skydda bin. Klippa gräsmattan för att avlägsna eventuella blommande klöver eller ogräs som kan locka bin som kan drabbas oavsiktlig förgiftning från insektsmedel.

naturliga Kontroll

Bibehålla gräsmattan övergripande hälsa för att minska risken för skador från Leathernecks. Regelbundet gödsling och vattna gräsmattan kommer att hjälpa till att bygga upp sin styrka. Regelbunden borttagning av halm kan störa harkranken livscykel, vilket kan sänka insekt befolkning. Undvik skrämma bort starar och robins från landskapet. Starar och robins älskar att festa på kranen fluglarver. Jordlöpare kommer naturligtvis också att jaga och döda leatherjackets i trädgården.