Skillnader i Wood Decking

Skillnader i Wood Decking


Trä trall förbättrar utseendet på ett hem och ger ett utrymme för avkoppling och underhållande. Det finns flera olika träslag som ofta används som trädäck material; alla har unika egenskaper. En jämförelse av kostnaderna, utseende, underhåll och hållbarhet bestämmer fördelarna och nackdelarna med att välja material för ett däck.

Tryckimpregnerat virke

Tryckimpregnerat virke är den typ av trä som används oftast för däck på grund av sin hållbarhet, överkomliga priser, och motståndskraft mot röta, fukt och skadedjur. Tillverkad av furu eller gran, det produceras med hjälp av en process som tvingar svampdödande kemikalier in i träet under hård press. Däck tillverkade av tryckimpregnerat virke är slitstarka och är lätt att måla eller bets. Installatörer rekommenderar att plankor placeras nära varandra lämnar inga luckor som detta trä krymper när det torkar ut från behandlingstrycket.

Ceder

Cedar är uppskattad på grund av dess naturligt rika färgvariationer. Det är mjukare än tryckimpregnerat trä men dess naturliga oljor ger en naturlig motståndskraft mot röta. Komposit PRYDNAD tillverkare försöker ofta att kopiera utseendet på cederträ på grund av sin naturliga skönhet. Cedar är dyrare än tryckimpregnerat virke.

redwood

Under många år hade furu varit materialet i valet för trädäck på grund av sin naturliga skönhet och hållbarhet. När över skördats, är furu för däck nu odlas i brukade skogar på grund av bevarande oro. Denna trädäck material är relativt dyrt.

tropiska träslag

Den dyraste material för trädäck är tropiska träslag som teak, mahogny och brasiliansk valnöt kallas "IPE". Dessa högkvalitativa skogen anses vara möbler klass på grund av sin rika färger, hårdhet och styrka. Denna hållbarhet gör dem till en robust, långvarig val för trall men det avslöjar några nackdelar också. Cellstrukturen hos dessa skogar är tät och svårt att arbeta med, vilket extra arbetskostnaderna när de används. Dessutom är de naturliga oljor i skogen gör dem svåra att måla eller bets.