Instruktioner för dollar origami hajar

Instruktioner för dollar origami hajar


Origami är en japanskt papper konstform som har funnits sedan 17-talet. Origami objekt skildra något i livet, och sträcker sig från nybörjare skapelser till avancerad nivå. En origami haj är en av de mer avancerade objekt som kan skapas med origami papper. För en mindre version av hajen kan du använda en dollarsedel. När du har gjort en haj, skapa ett fiskstim för att lägga till din vattens origami samling.

Instruktioner

1 Vik räkningen på mitten. Ta det övre hörnet av den yttre räkningen och viker inåt för att göra en triangel. Vik den återstående delen av räkningen under triangeln, och vik den vänstra och högra kanten av triangeln i mitten. Veckla ut dem.

2 Öppna fickan på höger sida, veckar den yttersta kanten till mitten. Vik den övre delen på vänster sida för att göra en triangel på den högra sidan. Upprepa detta för den vänstra sidan av pappret.

3 Vik vänster och höger sida av diamant, så att de möts i mitten för att bilda två trianglar. Vänd projektet under upprepa steget. Detta kommer att bilda papperet i form av en drake. Öppna fickor fram och tillbaka till stoppa i de fyra trianglar. Papperet kommer fortfarande att vara i form av en drake.

4 Flip ena sidan av papper upp. Å andra sidan, skrynklar övre triangeln nedåt. Ta en kant av den triangel upp för att träffa den vertikala centrum. Tuck slutet av den nyligen bildade triangeln under dess motsatta sida.

5 Vik hela pappret på mitten. Ta mitt triangeln upp för att skapa en fin. På en sida, vika papperet nedåt vid mitten, så att den är parallell med fenan. Vik pappret uppåt så att den uppfyller horisontellt med kroppen.

6 Vik botten av kroppen uppåt vid vecket där svansen börjar. Gör detta för båda sidor, och dölja dessa botten tips inuti kroppen.

7 Vik två flikar på den motsatta sidan av kroppen inåt. Ge dem en annan liten veck för att göra dem kortare. Öppna upp fickorna till där de kan ses under kroppen.

8 Vik den spetsiga kanten på papperet inåt och vika de två flikarna uppåt. Vik spetsen på kanten ut för att skapa ett huvud.