Vad är en romersk hjälm?

Vad är en romersk hjälm?


En romersk hjälm kallades en Galea, som används av soldater i den romerska armén att skydda sina huvuden i strid. Metall hjälm avlänkas projektiler och blåser i melees. Roman hjälmar var också en ceremoniell ändamål, liksom att hjälpa markera status bärare av vissa hjälmar. Som med många militära rustningar, romerska hjälmar utvecklats under århundraden. Detta ledde till att det finns flera sorter.

material

De material som används för att skapa romerska hjälmar utvecklats under århundraden. Till att börja med skulle män mode dessa Helms från läder, som då skulle göras mer hållbara genom att lägga till brons eller guld utsmyckningar. En sur lösning, tannin, användes på hudar för att skapa lädret för detta ändamål. Läder ersattes senare av metaller såsom mässing eller järn.

Stoppning

Vissa romerska hjälmar försågs med stoppning. Detta skapades från en tjock ull, skinn eller ens quiltade linne, och får bättre komfort för bäraren. Stoppningen fästes till hjälmen själv via rudimentär lim. I stället för att fastställa stoppning till hjälmen själv, vissa män bar ylle hattar under deras hjälmar, som tjänade samma syfte.

Typer av Hjälm

Formerna för hjälm bärs av romarna utvecklats över tiden. De tidigaste romerska hjälmar användes från den 4: e århundradet före Kristus fram till 1: a århundradet och var välvd, med nackskydd fäst; Dessa kallades Montefortino Helms. Ungefär samtidigt, bar soldater Coolus hjälmar, som hade en halvrund form och en större nackskydd än Montefortino hjälmar. Några presenterade spikar för plymer som skall fästas. Med förstärkta toppar, de Imperial-galliska hjälmar skapas från järn och används i den 2: a århundradet. Dessa helms troligen påverkad av Gaul mönster. Imperial-Italic hjälmar kom lite senare men var mycket lik Imperial-galliska hjälmar. Imperial-Italic konstruktioner innehöll en hållare i form av ett T för roder kammar som skall fästas.

arbetade Hjälmar

Vissa hjälmar tog på en mer ceremoniell roll eller presenterades för romerska soldater som utmärkt sig på något sätt - till exempel på slagfältet eller i horsemanship. Dessa hjälmar utformades mindre för skydd och mer för syns skull. Till exempel, den Crosby Garrett Hjälm, som finns i England, har en mask i form av ett mänskligt ansikte bifogas. Enligt "Telegraph" tidningen webbplats, är det tros ha donned av framstående soldater under parader.

Commander Crests

Hjälmar som bärs av romerska befälhavare var ofta annorlunda än de som ges till den gemensamma legio. Dessa befälhavare hjälmar presenterade ett krön i allmänhet skapas från fjädrar eller tagel, som hålls på plats av ett stöd som kallas en plym hållare. Effekten var att skilja befälhavaren från andra soldater i strid och lägga höjd till befälhavaren, vilket ger honom mer närvaro.