Bakgård landskaps & kapell idéer

Bakgård landskaps & kapell idéer


Lägg värde och stil till en bakgård utrymme med kreativ och funktionell landskapsarkitektur. Pergolor och skärmtak är inte bara vackra tillägg till en bakgård, men de också lägga till skydd och skugga för dåligt väder eller överdriven värme. Sömlöst integrera skärmtak i den övergripande bakgård designen genom att kombinera naturliga element till tak struktur eller inredning.

naturliga Skärmtak

Bakgård landskaps & kapell idéer


Naturliga skärmtak avser överhängande träd eller växter som ger tillräckligt med bladverk för att blockera solen och lätt regn. Naturliga skärmtak ta lite mer tid att etablera än en konstgjord skärmtak. Kapell eller skuggande träd har typiskt tjocka stammar och breda grenar som sträcker sig utåt snarare än uppåt. Vanliga canopy träd inkluderar lindar, lönnar, krabba äpple och popplar. En canopy träd är ett bra val för en husägare som vill ge skugga och avskildhet i en diskret eller naturlig väg. Tänk på att canopy träd inte kan vara tillräckligt stor för att ge skugga förrän efter flera år av tillväxt. Många kapell träd kräver visst underhåll och vissa canopy träd har rötter som kan störa VVS eller tunnelbana rörledningar.

klättring Vines

Bakgård landskaps & kapell idéer


Klättring eller krypande vinstockar är tunna växter som växer uppåt och klamrar sig fast vid en yttre yta som en vägg eller ett staket. Klättring vinstockar kräver ofta lite underhåll och kan växa flera fötter i en enda säsong. Klättring vinstockar visuellt intresse till en trädgård genom att avbryta en stor del horisontell landskap. Om du har en markis eller pergola i din trädgård, kan klättring vinstockar ge ytterligare skugga och en sömlös relation mellan konstgjorda strukturer och naturlandskapet. Vanliga klättring vinstockar inkluderar morning glory, klättring hortensia, kaprifol och kopp och fat vinstockar.

vatten funktioner

Bakgård landskaps & kapell idéer


Vatten funktioner som fontäner, dammar och vattenfall är en individualiserad Förutom en bakgård. De skapar en visuell brännpunkt, locka vilda djur och hus småfisk. Vatten funktioner kan variera från enkla fortfarande fontäner till mer avancerade flod sten koi dammar. Din budget, utrymme och totala miljön bör bestämma rätt typ av vatten funktionen för din bakgård. Koi dammar är ganska men är dåligt lämpade för ett område med långa, kalla vintrar; dammar kräver också noggrann och konsekvent underhåll för att gardera sig mot alger eller struktur brister. Å andra sidan, enkla stenskulpturer fast med en vattenpump införa vatten till ett landskap med minimal ansträngning när det gäller installation och underhåll.