Hur du skyddar ditt konstverk vid gasning

Hur du skyddar ditt konstverk vid gasning


När termiter eller andra skadedjur invadera ditt hem, kan gasning vara den bästa metoden för att bli av med dem. Tyvärr kan gasning vara dyrt och besvärligt, tvingar din familj att utrymma huset för en tid tills de giftiga kemikalier försvinna. Även växter och djur flyttas ut ur huset, dina värdesaker kan eller inte kan skadas av gasning. Om du är orolig för effekten gasning kemikalier kan ha på bitar av konstverk, kan du ta bort dem från huset tills gasning är klar.

Instruktioner

1 Rådgör med desinfektören om de kemikalier som ska användas för att avgöra om de kommer att skada konstverk eller andra värdesaker. Tänk på att när ditt hus kommer att tented och markeras som står under gasning, det fortfarande kan vara öppna för tjuvar, så du kanske vill ta bort värdeföremål innan gasning. Bestämma vilka delar av konstverk, om någon, kommer att stanna i huset under gasning.

2 Gör en inventering av varje del av konstverk du tar bort och där det är i huset, så att du inte glömmer ett objekt eller där det ska bytas ut efter gasning.

3 Ta bort konstverk från huset och förvara den på en säker förvaringsenhet eller en väns eller släktings hem. För ytterligare skydd, linda dina konstverk tätt i tunga plast eller tyg ark. Täta dem med tejp, och göra dem så lufttät som möjligt.

4 Vänta tills de kemikalier har försvunnit, baserat på vägledning från gasning som arbetar på ditt hus. När du går in i huset, öppna fönstren för att vädra ut huset och få ut eventuella kvarvarande rök.

5 Ta teckningen tillbaka till huset. Packa upp konstverk, och lägger tillbaka där det var, med hjälp av inventeringen du gjort som en guide.