Hur man tar hand om en Kattunge brutet ben

Hur man tar hand om en Kattunge brutet ben


Kattungar och katter i allmänhet, kan bryta benen i benen lätt. Ibland pausen kan gå obemärkt förbi kattens ägare, eftersom katter kan tolerera en ganska stor mängd av smärta utan uppenbara symtom. Lyckligtvis kattungar och katter är kända för sina ben läkande förmåga. Kattungens brutet ben ska läka utan problem, men det finns några saker du kan göra för att hålla din kattunge mer bekväm under läkningsprocessen.

Instruktioner

Hur man tar hand om en Kattunge brutet ben

1 Skydda rösterna. Kattungen kommer högst sannolikt att komma hem från veterinären i en gjuten, såvida det inte är en mindre stressfraktur. Se till att du skydda den genom att hålla kattungen från att slicka det (det kommer förmodligen kliar) eller försöka skrapa bort det med tassarna.

2 ger en bekväm plats att sova. Kattungen kommer inte att kunna röra sig lätt, så om sin gamla katt säng krävs vissa klättring för att ange det, måste du ge henne en ny, enkel att ange sovalkov. Detta kan vara så enkelt som en mjuk kudde på golvet.

3 Ta bort frestelser. Katter älskar att hoppa på saker, men detta är inte en bra idé med ett ben i en gjuten. Ta bort eventuella lång katt möbler och andra föremål, såsom avföring, som gör det möjligt för kattungen att hoppa upp till favoritplatser, såsom en köksbänk. Om din kattunge är van vid att vara på soffan, försök att lyfta upp honom i stället för att vänta på honom att hoppa upp.

4 Använd hela kursen av någon medicin veterinären gav dig. Antibiotika ges vanligen med brutna ben i katter, och de fungerar bara om hela cykeln är klar. Det är svårt att ge kattungar piller, så försök att linda p-piller i en mjuk kattunge behandla och sedan försiktigt trycka ner hennes strupe om hon inte kommer att äta det. (Squeeze hennes käke noggrant för att få henne att öppna munnen.) Det är en motbjudande jobb, men nödvändigt.

5 Håll din kattunge lugn. Inte låta honom gå utanför, och inte fresta honom att spela med favoritleksaker. Om du har en aktiv hund i huset, hålla hunden i ett annat rum så att han inte jaga kattunge.

6 Flytta mat och vatten rätter till golvet, om de var i en hög plats. Se till att de är låg på marken så att kattungen inte behöver lägga mycket, om någon vikt på benet för att äta. Försök att sätta sin mat på en tallrik i stället för i en skål.