Diy lastbil stege rack

Diy lastbil stege rack


När du behöver flytta en stege med din pickup, du snart inse att det finns lite utrymme i lastbilen för något annat. Att bygga en stege rack för din pickup gör att du kan använda utrymmet i din flaket effektivt och transportera mer än bara en stege under en resa. Även någon med begränsad snickeri erfarenhet kan sätta ihop en lastbil stege rack med bara en helg av arbete.

Instruktioner

1 Rita triangulära stolpar på plywood. Stolparna ska vara 22 inches lång och 8 7/8 inches bred vid det bredaste stället. Du bör kunna passa två rader med fyra stolpar på plywoodskiva (se referenser för ett diagram). Lämna cirka 1/8-tums gap mellan stolparna för sågklingan. Klipp ut stolparna med cirkelsåg.

2 Para ihop stolparna tillsammans och markera var varje kommer att vara i din bil. Du bör ha två främre vänstra stolpar, två front rätt stolpar, två bakre vänstra stolpar och två bakre högra stolpar.

3 Prill skruvhål i de yttre lagren av stolparna. Det kommer att finnas två koordinatstöd hål på toppen av stolparna --- den smalaste punkten --- fem kvart-tums hål jämnt fördelade längs båda sidorna och en rad med tre hål på den breda basen.

4 Limma parade stolparna tillsammans med snickarens lim. Detta innebär de två korten märkta "Front-höger" skall limmas ihop och så vidare. När limmet har torkat, skruva ihop dem med torr vägg skruvar, som kommer att tas bort senare.

5 Skär en skåra på den breda änden av stolparna. Centrera skårorna och se till att de bara passar runt huvudet av dina Hack klämmor.

6 Skapa fötterna för din lastbil stege rack genom att skära plywood till 3/4-by-2-by-9 3/8 tum rektanglar. Sand rektanglar och klämma dem till stolparna. Borra skruvhål i fötter och bifoga dem till stolparna.

7 Skapa konsoler från 1/2 tum vinkeljärn lager genom att skära dem med en bågfil och borra hål i järn lager.

8 Markera stolparna genom hålen i vinkeljärnet lager, ta bort järn lager och borra hål på era platser. Prime och måla stolparna. Ta bort skruvar som installerats i steg 4.

9 Lim gummikuddar till botten på varje fot och installera koordinatstödfästen med rostfria skruvar.

10 Clamp stolparna till lastbilen och se till att var och en är raka och parallella. Mäta från utsidan på ett upprätt läge för att utsidan på den upprättstående över från den. Tillsätt 6 inches till denna mätning och minska din ribban till denna längd. Ribban ska skäras från 2-av-4-tums behandlat virke. Bevel ändarna av ribban innan du installerar den.

11 Montera stag på dina stolpar genom att mäta från insidan av en upprätt för att insidan av stolpen mitt emot det. Din stag bör passa väl mellan de två stolparna. Måla stag för att matcha stolparna och följa med en beläggning av klar däck fläck för att ge stag mer skydd. Limma och skruva stag på plats med vagnen skruvar, muttrar och brickor.