Hur man gör en Pintucked kjol

Hur man gör en Pintucked kjol


Medan pennkjolar kan vara den populära mode val för arbetande kvinnor, pintucked kjolar erbjuda lite mer frihet som en del av casual efter arbets outfits. Den pintucked kjol har sektioner av samma material som scrunched tillsammans för att skapa lite extra flare och rörelse i materialet. Enkelt mönster eller enfärgat pintucked kjolar kan också användas för att blanda och matcha din garderob för soliga sommardagar.

Instruktioner

1 Mät höfter och midja för önskad kjolen bredd med hjälp av måttband. Mät från midjan till knät för längden. Spela in mätningar med papper och penna. Lägga till och ytterligare 2 inches till bredden och längden på kjolen för att redovisa fållar och blixtlåset.

2 Mät tyget längs vecket den inspelade bredd av den önskade kjol och markera pennan. När man skär detta kommer att fördubbla tyget för lämplig storlek. Mäta den vänstra sidan neråt vid en 30-graders vinkel längden på kjolen. Genom att använda pennan rita en streckad linje. Upprepa på höger sida. Detta kommer att ge kjolen flare och rörelse.

3 Klipp ut grundläggande formen av kjolen med en sax längs de streckade linjerna på sidorna och i enlighet med märket för bredden på kjolen längs vecket. Vik upp tyget och låg framför dig med utsidan nedåt. Stift en halv tum fåll längs bottnen. Stift en halv tum fåll längs höger och vänster sida. Stift en en tum fåll längs toppen.

4 Sy sido fållar botten, vänster sida och rida med hjälp av symaskinen och matchande tråd. En mindre, stram sömnad kommer att vara bäst.

5 Dela bredden på kjolen med antalet pintucked områden du vill att det ska ha. Fyra till sex skulle vara bäst. Mark på kjolen, med ännu mellanrum, där stråvecken kommer att gå.

6 Sy en tum hem längs toppen av kjolen med hjälp av en hårdare, liten sömmar. Vid varje märkning för en veck lossa sömmen på symaskinen och sy en tum. Dra materialet tätt över den lösa sömmar för att skapa buntning. Återgå till normal fållen sömmar och fortsätter fram till nästa veck. Upprepa tills fållen och stråveck längs toppen är klar.

7 Mark under stråveck halv tum. Sy en liten linje av snäva stygn horisontellt längs stråvecken att platta.

8 Vänd tyget ut. Nåla vänster och räta mot räta från botten uppåt. Lämna 6 inches för dragkedjan. Sy ihop. Sy i blixtlåset.