Hur man överlever är strandsatta i öknen

Hur man överlever är strandsatta i öknen


Öknar omfattar en fjärdedel av jordens landyta och uppvisar några av de tuffaste och mest ogästvänliga förhållanden som är kända för mänskligheten. Brist på regn och rinnande vatten, en brännande het sol under dagen följt av frysning villkor på natten, för att inte tala om sandstormar, hägringar och giftiga ormar och skorpioner ger en skrämmande utmaning för även de mest erfarna och härdade äventyrare. Denna artikel kommer att förklara grundläggande tips för överlevnad för om du någonsin själv strandsatta i mitten av Atacama utan en mobiltelefon och en Lucozade.

Instruktioner

Hur man överlever är strandsatta i öknen

1 Ta reda på din närmaste plats. Vid första anblicken kan det verka som du är omgiven av en aldrig sinande värld av sand med ingenting annat i sikte, men leta efter tecken på en väg eller något annat konstgjorda struktur som kan leda till din undsättning. Om detta inte leta efter klippformationer eller tecken på växtliv som inte bara kommer de att ge skugga från solen, kan de också hamnen viktig vatten för att överleva. En kompass ger en känsla av riktning och förhindra förvirring.

2 Ut i solen! Det är viktigt att så snabbt som möjligt och därmed minska uttorkning och mängden vatten din kropp förbrukar hitta skugga från solen. När de utsätts för solljus, är kroppens naturliga kylning mekanism för att svettas och du förlorar vatten. Använd ett klädesplagg eller material för att täcka huvudet och om möjligt, dina fötter som kommer att bromsa hastigheten för avdunstning och ökar kylning. Begränsa dina rörelser och färdas långsamt utan över utöva själv. Ät inte och rök inte som både ökar uttorkning. Du kan gräva en håla i marken som kan minska lufttemperaturen inom upp till 22C (71.6F).

3 Hitta vatten. Den mänskliga kroppen behöver en liter vatten per timme i temperaturer över 38C (100.4F) för att undvika uttorkning. I öknen där vatten är inte i överflöd, måste du först hitta och sedan spara någon du hittar. Leta efter växter som växer där det finns vatten eller kaktusar. Använd en kniv för att skära genom svålen av kaktusar och samla upp vattnet inifrån. Dagg kommer också att samla på växter på morgonen och vid foten av klippformationer. Vatten kan ansamlas i dalarna och torra flodbäddar. Om du har en vattenbehållare har det redo att fånga vatten i händelse av en översvämning eller häftigt regn. Vattenreningstabletter kan användas för att sterilisera stillastående vatten.

4 Håll varm på natten. När solen går ner, kan temperaturen i öknen sjunka till under fryspunkten på grund av strålningsförluster. Använd en tändare eller tändstickor för att tända en liten eld för att hålla värmen och fungera som en signal för möjlig räddning. Använd en sol filt virad runt dig själv att isolera värme. Reser under natten kan vara fördelaktigt på grund av svalare temperaturer vilket minskar risken för värmeslag. Akta dig för nattliga djur som kan utgöra ett hot såsom prärievargar, spindlar och skorpioner.

5 signal om hjälp. Använd något av verktygen till ditt förfogande för att fånga uppmärksamheten hos potentiella räddare. Tänd en eld med hjälp av en tändare eller tändstickor eller ett förstoringsglas för att koncentrera solljus på fnöske. Alternativt kan slip bitar av flinta för att producera en gnista för antändning. En spegel signal eller Aluminiumfolie kan användas för att reflektera solljus och fånga uppmärksamheten hos en skallgång både på marken och från luften. Använd en penna stubben att klottra och lämna anteckningar för folk som följer dina spår. Du kan blåsa en visselpipa för att varna människor i närheten närhet och även som en mest grundläggande premiss, gör signaler från stenar eller stenar som kommer att vara väl synlig från luften. Du kan även scrawl meddelanden i sanden, men se till att de är stora nog att upptäckas.

6 Vänta ut. Du kanske inte räddas från öknen omedelbart i vilket fall du har fokus på att överleva så länge som möjligt för att maximera dina chanser att bli hittade. Om skadade, använd fjäril stygn till några små sår och i fallet med diarré eller infektion användning Oxytetracyklin tabletter. Om du hittar rinnande vatten då kan du försöka att fånga fisk med hjälp av krokar och en rad. Det viktigaste är att stanna så hydrerad som du kan - bo i skuggan så mycket som möjligt och förbli helt klädd för att minska svett. Bevara något vatten du hitta och smutta det med jämna mellanrum för att stanna hydratiserade.