Hur man gör en metalldetektor av en miniräknare

Hur man gör en metalldetektor av en miniräknare


Metalldetektorer använder en magnetspole som kan upptäcka metallföremål begravdes under jord, men ibland alla kan du hitta är kapsyler och naglar. Beroende på vilken typ av detektor du väljer, kan du få betala en förmögenhet. Om du bara är ute efter en grundläggande metalldetektor, bör du överväga att göra din egen. Ett enkelt sätt att göra en metalldetektor är genom att kombinera en miniräknare och en radio, och tillsätta ett handtag om du föredrar.

Instruktioner

1 Skaffa en liten radio som en nödsituation radio eller camping radio och en liten batteridriven miniräknare. Undvik soldrivna räknare eftersom de kommer så småningom att stängas av om den inte används under en längre tid.

2 Välj AM på radion, och vrid tunern till den högsta AM-kanalen utan en sändning. Allt du vill höra är statiskt på den högsta frekvensen.

3 Placera miniräknare och radio rygg mot rygg. Tejpa räknaren på plats med kanalen eller maskeringstejp.

4 Hitta en lång pinne eller kvastskaftet och tejpa räknaren och radio till slutet av handtaget. Placera räknaren att användas som metalldetektorn genom att möta den mot marken vid användning.

5 Slå på räknaren, och passera den över ett metallföremål för att testa. Du kommer att höra ett högt squelched ton från radion mellan den stadiga statiskt brus som du passerar räknaren över metallföremål.