Lägga till en näsa till färdig Stairs

Lägga till en näsa till färdig Stairs


Trapp näsor används för att avsluta framkanterna av trappsteg som har byggts med hjälp av trägolv. Om du har trappor som görs med trägolv men framkanten lämnades snitt torget från installationen kan du ändra en trappa näsa och lägga till det i färdiga trappor. Detta kommer att ge din trappsteg en dekorativ framkant som liknar vanliga lövträd stammar. Välj en trappa näsa som matchar finish befintliga trappor.

Instruktioner

1 Justera bordscirkelsåg staketet för att skära den bakre kanten av näsan gjutning av så att bara det rundade frampartiet av profilen kommer att kvarstå. Justera höjden på bladet att skära genom den bakre delen av näsan gjutning.

2 Kör trappa näsa formningslängder genom bordet såg med ovansidan nedåt mot bordet av sågens och ta bort den bakre delen av näsan gjutning så att du är kvar med halvrunda delar av gjutning.

3 Sand de skurna kanterna på näsan gjutning med fint slippapper i riktning av säden tills träet är slät.

4 Applicera trälim till den skurna kanten av varje gjutning som du placerar dem en i taget mot framkanten av trappsteg.

5 Hammer yta naglar genom den rundade främre ytan av formstycket var 4 inches utmed längden av formstycket.

6 Torka bort lim som sipprar ut med en fuktig trasa.

7 Ställ in naglarna under ytan av träet cirka 1/16 av en tum genom att knacka på toppen av spiken in med en hammare med spetsen på spiken set centrerad på huvudet av varje spik.

8 Fyll hålen med trä kitt som använder bladet av en spackel. Tillåta kittet att torka i 24 timmar.

9 Sand spacklet i nivå med ytan av näsan gjutning.

10 Tryck upp de fyllda områdena i näsan gjutning med en touch-up pensel och matchande finish. Låt trappan för att torka i 72 timmar innan tung användning.