Hur man tar bort en rödvinsfläck från jeans

Hur man tar bort en rödvinsfläck från jeans


Vin har dokumenterats som en del av samhället i ungefär 4500 år. Även Bibeln talar om det, och det verkar i forntida egyptiska skrifter. Idag är rödvin känd för att komplettera och förbättra smaker av mat, och det har världsomspännande popularitet. Rött vin har också den ökända rykte färgning våra kläder så illa att plaggen ofta måste kasseras. Men om du spiller det på dina jeans, oddsen är till din fördel. Rödvinsfläckar kan vanligen elimineras genom dessa huskurer, med hjälp av objekt som du förmodligen redan har i ditt hem. Kom bara ihåg att nyckeln till effektivt avlägsna en rödvinsfläck från dina jeans är att agera snabbt.

Instruktioner

1 Blot fläcken med en ren fuktig trasa tills du inte kan lyfta mer av vinet med det. Gnugga inte det. Gnugga kommer bara sprida fläcken och göra det så mycket värre. Fibrerna i dina jeans kan försvagas genom att gnugga, vilket resulterar i frays och tårar.

2 Omedelbart hälla vitt vin över rödvinsfläck. Rödvin neutraliseras av vitt vin, vilket kommer att göra fläcken försvinna. Du kan helt enkelt kasta jeans in med nästa tvätt när fläcken har neutraliserats på detta sätt.

3 Mätta vin fläcken med club soda, vilket bör lyfta ut det. Om inte, blot det försiktigt med mer club soda. När rödvinsfläck lyfts, blot det med en ren trasa fuktad med kallt vatten. Sedan är det bara tvätta det som vanligt.

4 Fukta en ren trasa med vit vinäger och blot rödvinsfläck tills den är helt fri från jeans. Om du behöver, kan du sedan hälla vinäger direkt på fläcken och sedan torka den. Blot med en ren trasa fuktad med kallt vatten. Sedan är det bara tvätta jeansen som du brukar göra.

5 Blanda en del mild diskmedel med 2 delar av peroxid. Mätta rödvinsfläck grundligt med denna lösning. Låt jeans blötläggningsmedlet natten, och tvätta dem i kallt vatten. Placera inte jeans i torktumlaren ännu, men eftersom du kommer förmodligen att behöva upprepa blötläggningsmedlet förfarande. Den andra ansökan bör helt ta bort fläcken.

6 Täck fläcken med ett stänk av bakpulver. Låt det sitta tills vinet absorberas, och sedan bara torka bort det. Blot området med en fuktig trasa med kallt vatten.