Hur man beskär en härdiga fuchsia

Hur man beskär en härdiga fuchsia


Hardy fuchsia, även brukar kallas Magellan fuchsia är en blommande, lövfällande buske känd botaniskt som scharlakansfuchsia. Det är hemma i södra Chile och Argentina, och är härdigaste av Fuchsia arter med rot överlevnad även i de kallaste områdena i Storbritannien. Grenarna eller stjälkar är långa och fontänliknande, skjuter upp direkt från marken och sedan övergripande nedåt igen. Beskärning krav är viktigare i kalla klimat där toppen av plantan dör tillbaka med den första frosten på hösten och i varma tropiska klimat där växten växer snabbt.

Instruktioner

1 Rensa din härdig fuchsia buske i början till mitten av våren efter sista frosten för att ge plats för nya grön tillväxt som kommer att gro när temperaturen varma. I varma och tempererade klimat, kan du också beskära senare i sommar efter blomning är klar, om föredra.

2 Shear bort alla döda eller sjuka utseende växtvävnader ned till kronan av anläggningen i marken linjen, noggrant samla in och kasta bort de sticklingar.

3 tunna ut äldsta och längsta grenar, avskiljnings ner dem på kronan strax ovanför marken för att förnya anläggningen och sporra nya blommande tillväxt i det inre. Ta upp till en tredjedel av de levande växtvävnader på detta sätt för att ändra storlek och förnya anläggningen under en treårsperiod.

4 Hårt beskära dåligt igenvuxna eller försummade buskar på vintern. Skjuvning av ungefär hälften av längden av den föregående våren och sommaren tillväxt eller skära ned hela anläggningen ned till 15 cm (6 tum) ovanför marklinjen. Återväxten mönstret kommer att följa den naturliga formen och anläggningen kommer att se ut nya med följande sommaren eller tidig höst.