Hur man byter en Packard Bell DC Jack

Hur man byter en Packard Bell DC Jack


Medan stationära datorer får ström genom att ansluta direkt till AC vägg uttagen, Packard Bell bärbara datorer använder DC som är anslutna till en extern strömadapter. Domkraften är en liten del som är lödd till moderkortet och kan lossna från normalt slitage. Om din bärbara dator förlorar ström intermittent eller kommer inte ut, det finns en god chans DC Jacks lödfogar har gått dåligt och behöver bytas ut.

Instruktioner

1 Ta bort batteriet, koppla datorn och ta bort skruvarna på undersidan av den bärbara datorn. Ta bort skruvarna som håller den optiska enheten och hårddisken på plats ta bort varje komponent genom att skjuta ut den ur datorväskan.

2 Vrid den bärbara datorn upprätt och använda en skruvmejsel för att smälla av klaviaturen. Titta under tangentbordet för ett band som förbinder tangentbordet till moderkortet. Vänd den lilla spärren upprätt och skjut bandet för att ta bort tangentbordet. Ta det trådlösa kortet och uppsättning av skruvarna som håller moderkortet i målet. Försiktigt bort kontakten för LCD-skärmen. Koppla DC-uttaget och lyft moderkortet fri från fallet.

3 Ställ in moderkortet på dess baksida och koppla lödkolven in för att ge det tid att värma upp.

4 Placera en liten trasa under DC-uttaget på välte moderkort. Detta kommer att fånga någon smält lod.

5 Smält lederna med järnet och använda avlödning pumpen för att avlägsna så mycket lod som möjligt.

6 Dra DC-uttaget gratis med tången och ställ den åt sidan. Det kan vara varmt, så var försiktig.

7 Rengör monteringsområdet med en tandborste indränkt med isopropylalkohol för att avlägsna eventuella brännmärken som härrör från lödprocessen. Låt alkoholen tid att avdunsta innan du sittplats domkraften.

8 Applicera färsk löda till stiften i uttaget för att återansluta den till moderkortet. Var noga med att undvika kortslutning några anslutningar med överskott lod. Anslut strömadaptern till en strömkälla och anslut strömadaptern till DC-uttaget. Om några lampor tänds, är detta en bra indikation på att reparationen var framgångsrik.