Gör läkare ordinera bröst förstärkning grädde eller piller?

Gör läkare ordinera bröst förstärkning grädde eller piller?


Receptbelagda läkemedel genomgår ansträngande studie för att få godkännande från Food and Drug Administration. Hittills har inga bröst-förstärkning piller eller krämer passerade muster. Utan godkännande av FDA, är det osannolikt att förskriva dem läkare.

tvivelaktiga Påståenden

I en snabb sökning på Internet, är det lätt att hitta företag som ansöker om deras produkter är tillverkade i en "FDA-godkända lab", som inte är densamma som att sälja en FDA-godkända läkemedel. Shoppers bör vara skeptisk. FDA har slagit ned på företag som överskattar sina fordringar.

FDA Rules

I en 2005 varning brev till en Florida företag, FDA sade företaget inte kunde göra anspråk på sin "bröstförstoring gel har utformats för att hjälpa skärpa, hiss och fast bröst utseende." FDA regler tillåter företag att nämna vissa fördelar som kosttillskott, men om ett företag säger sina produkt förhindrar eller behandlar ett specifikt tillstånd, då är det föremål för striktare reglering.

Nuvarande konsumenternas val

I september 2010, listar FDAwebbplatsen bara kirurgiska implantat som godkänd bröstförstoring. Sari Harrar skrev en 2009 O Magazine artikel som påstår läkare i Europa och på andra håll studerar effekten av att injicera fett i brösten. Tills detta eller andra metoder får federal godkännande, kvinnor som vill bröst förbättringar kan välja implantatkirurgi eller ta sina chanser på over-the-counter produkter. Ett bättre alternativ, som TheBreastSite.com antyder, är för kvinnor att vara nöjd med brösten de har.